Bakan Bolat: Esnafa 50 milyar lira kredi desteği sağlandı

Bakan Bolat: Esnafa 50 milyar lira kredi desteği sağlandı
Ticaret Bakanı Ömer Bolat, esnafa 50 milyar liralık hazine desteği verildiğini ve Şanlıurfa esnafına 150 milyon lira ek kredi sağlanacağını açıkladı.

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, bugüne kadar esnafın kredi ve finansman ihtiyaçları için hazine kaynaklarından 50 milyar lira destek sağlandığını açıkladı. Şanlıurfa’da sivil toplum kuruluşlarıyla bir araya geldiği toplantıda konuşan Bakan Bolat, esnafın devlet desteğiyle finansman maliyetlerinin önemli ölçüde karşılandığını belirtti.

ŞANLIURFA'DA YATIRIM VE İŞLETME DESTEĞİ,

Toplantıda Şanlıurfa’ya yeni yatırımlar kazandırmak için geldiğini ifade eden Bolat, kentte faaliyet gösteren 22 bin işletmenin varlığından söz ederek, hükümetin esnafa verdiği desteğin sürekli arttığını vurguladı. Türkiye’yi 22 yıldır istikrar içinde yönettiklerini belirten Bolat, bu süreçte AK Parti'nin birçok eser ve hizmeti hayata geçirdiğini hatırlattı.

ESNAFA AYRILAN KAYNAKLAR ARTIYOR

Esnafın aldığı finansman desteğiyle ilgili açıklamalarına devam eden Bakan Bolat, "Türk lirasının karşılığı şu an 15 milyar dolar, devletimiz yüzde 50 finansman maliyetini karşılayarak bu desteği sağladı. 850 bin esnafımız gelir vergisi kapsamından çıkarıldı. Bu yıl esnafa ayrılan destek miktarı 30 milyar liraydı" dedi.

KREDİ LİMİTLERİNDE BÜYÜK ARTIŞ

Bakan Bolat, 2023 yılında Şanlıurfa esnafına 4,9 milyar lira finansman desteği sağlandığını, bu yıl ise 1,9 milyar liralık desteğin verildiğini açıkladı. Esnafa verilen kredi limitlerinin de arttığını belirten Bolat, "Göreve geldiğimizde esnafın alabileceği kredi limiti 350 bin liraydı, bu rakam 8 ay önce 750 bin liraya çıkarıldı. Bu, yaklaşık 23 bin Amerikan dolarına tekabül ediyor" dedi.

ŞANLIURFA'YA EK 150 MİLYON LİRA KREDİ DESTEĞİ

Bakan Bolat, ayrıca Şanlıurfa esnafına yarından itibaren 150 milyon lira ek kredi desteği sağlanacağını duyurdu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.