Bakan Işıkhan merakla beklenen açıklamayı yaptı: Emekliler temmuz ayında yüzde kaç zam alacak?

Bakan Işıkhan merakla beklenen açıklamayı yaptı: Emekliler temmuz ayında yüzde kaç zam alacak?
Milyonlarca emekli Temmuz ayında alacakları zam oranını merakla bekliyor. Nisan ayı enflasyon rakamlarıyla birlikte 4 aylık zam oranı %18,72 olarak netleşirken, gözler Mayıs ve Haziran ayı enflasyon verilerine çevrildi.

Merkez Bankası'nın piyasa beklentilerine göre, Mayıs ve Haziran aylarındaki enflasyon oranları eklendiğinde emeklilerin Temmuz zammı %25,39'a ulaşabilir. Ancak Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, emeklilere ek bir refah payı artışı yapılabileceğine dair sinyaller vererek heyecanı artırdı.

REFAH PAYI SÜRPRİZİ YOLDA MI?

Bakan Işıkhan, "Şu anda refah payını konuşmak için erken. Temmuz ayını bekleyelim." açıklamasıyla emeklileri umutlandırdı. Eğer refah payı artışı yapılırsa, emeklilerin zam oranı %25,39'un üzerine çıkabilir.

EN DÜŞÜK EMEKLİ MAAŞI NE KADAR OLACAK?

Temmuz zammıyla birlikte en düşük emekli maaşının da 10.000 TL'den 12.500 TL'ye yükselmesi bekleniyor. Ancak refah payı artışı yapılması durumunda bu rakam daha da artabilir.

EMEKLİLER TEMMUZ'U İPLE ÇEKİYOR

Emekliler, Temmuz ayında alacakları zammın enflasyon karşısında alım güçlerini koruyacak seviyede olmasını umut ediyor. Refah payı artışı yapılması durumunda ise emekliler için Temmuz ayı daha da sevindirici olabilir.
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.