Bakan Işıkhan: "Üretim ve istihdamı artırmayı hedefliyoruz"

Bakan Işıkhan:
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, yatırım ortamının iyileştirilmesiyle üretim ve istihdamın artırılacağını vurguladı.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, İstanbul Ticaret Odası (İTO) Meclis Toplantısı'nda yaptığı konuşmada, 2025-2027 yıllarına yönelik Orta Vadeli Program'da (OVP) enflasyonla mücadele, cari açığın kontrolü ve sürdürülebilir büyüme hedeflerinin altını çizdi. Bakan, bu çerçevede iş dünyasına yönelik yapılacak düzenlemelerin, üretim ve istihdamı artırmayı amaçladığını söyledi.

YATIRIM ORTAMININ İYİLEŞTİRİLMESİ 

Bakan Işıkhan, "İş dünyamızın ihtiyaç duyduğu yatırım ortamının iyileştirilmesi, finansman kaynaklarına erişimde ve vergi sisteminde yapılacak düzenlemeler ile cari dengeyi korurken üretim ve istihdamın daha da artırılmasını hedefliyoruz" diyerek yatırımcılar için yeni fırsatların oluşturulacağını belirtti.

İSTİHDAM POLİTİKALARI GÜÇLENDİRİLECEK

Bakan Işıkhan, kadınlar, gençler ve mesleki yeterlilik belgesi olanların istihdamını teşvik ettiklerini vurgulayarak, aktif işgücü programlarının işverenlerin lehine kolaylaştırıldığını ve kısa çalışma ödeneğinde yararlanma şartlarının hafifletildiğini dile getirdi.

Bakan, 29 Ağustos'ta tanıtılan İşgücü Uyum Programı'na (İUP) da değinerek, "Üretimden uzak kalan insanlarımızı yeniden çalışma hayatına kazandırarak ekonomiye katkı sağlamayı hedefliyoruz" dedi. Özellikle kadınlar, öğrenciler ve işsizlerin bu programdan faydalanacağını belirtti. Konuşmasının ardından Işıkhan, katılımcıların sorularını yanıtladı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.