Bakan Şimşek, ABD'li yatırımcılarla bir araya geldi! Yeni ilave vergi getirilecek mi?

Bakan Şimşek, ABD'li yatırımcılarla bir araya geldi! Yeni ilave vergi getirilecek mi?
Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, ABD'de yatırımcılarla görüşmeler gerçekleştirdi. Şimşek, Türkiye'nin maliye politikalarını anlatarak, yeni vergiler getirilmesinin planlanmadığını vurguladı.

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, 79. BM Genel Kurulu dolayısıyla bulunduğu New York'ta görüşmelerini sürdürüyor. Bakan Şimşek, Goldman Sachs ev sahipliğinde düzenlenen toplantıya katılarak, Türkiye’nin ekonomi programını yatırımcılara sundu.

VERGİ KONUSUNDA NET MESAJ

Yatırımcılarla yapılan toplantılarda Bakan Şimşek, harcama disiplini ve sıkı maliye politikaları çerçevesinde yeni ilave vergilerin gündemde olmadığını vurguladı. Türkiye-ABD iş dünyası buluşmasında da bu mesajı yineledi. 2024-2028 yıllarında Türkiye’ye IFC'den 9 milyar dolar finansman sağlanması bekleniyor.

BÜYÜK FONLARDAN KATILIM

Dünyanın en büyük fonlarının portföy yöneticilerinin de yer aldığı toplantıda, Türkiye’nin mali disiplini ve kayıt dışılıkla mücadeledeki adımlarına övgüler geldi. Şimşek, Citigroup ve Morgan Stanley yöneticileriyle de görüşmeler gerçekleştirdi.

META VE IFC YETKİLİLERİYLE GÖRÜŞTÜ

New York’ta ayrıca META ve Uluslararası Finans Kurumu (IFC) yöneticileriyle de bir araya gelen Şimşek, iki taraflı ekonomik ilişkiler ve yatırımları masaya yatırdı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.