Bakan Şimşek duyurdu: Uzun bir aradan sonra ilk defa yükümlülük yönetimi işlemi yaptık

Bakan Şimşek duyurdu: Uzun bir aradan sonra ilk defa yükümlülük yönetimi işlemi yaptık
Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Türkiye'nin 10 yıl vadeli, 3,5 milyar dolar tutarında ABD doları cinsinden tahvil ihracını tamamladığını açıkladı. Ayrıca, ülke uzun bir aradan sonra ilk kez yükümlülük yönetimi işlemi gerçekleştirdi.

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Türkiye’nin ABD doları cinsinden 10 yıl vadeli 3,5 milyar dolar tutarında tahvil ihracını tamamladığını bildirdi.

Şimşek, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, “ABD doları cinsinden 10 yıl vadeli 3,5 milyar dolar tutarında tahvil ihracını tamamladık. ABD Hazinesi benzer vadeli tahvili üzerine ilave prim farkı (spread) 2020 Şubat ayından bu yana ilk defa 300 baz puanın altına geriledi.” ifadelerine yer verdi.

"ANAPARA GERİ ÖDEMESİ 2035'E ÖTELENDİ"

Şimşek, Türkiye’nin bu kapsamda 2025 yılı sonuna kadar yapılması planlanan yaklaşık 1,9 milyar dolar anapara geri ödemenin 2035 yılına ötelendiğini de açıkladı. Şimşek, “Böylece dış borç stokunun ortalama vadesi artarken itfa profili daha dengeli hale geldi. Tüm bu işlemler uluslararası yatırımcıların programımıza güvenini bir kez daha gösterdi.” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.