Bakan Şimşek'ten 'yabancı sermaye' açıklaması: Beklentileri aştı

Bakan Şimşek'ten 'yabancı sermaye' açıklaması: Beklentileri aştı
Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Türkiye'ye yabancı sermaye girişinin beklentilerini aştığını belirterek, ekonomik hedeflerine ulaşmak için kararlılıkla çalıştıklarını ve yatırımcıların güvenini kazanmaya devam edeceklerini kaydetti.

Bloomberg’in sorularını yanıtlayan Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Türkiye'ye sermaye girişlerinin öngördüklerinden de yüksek olduğunu açıkladı.

Bakan Şimşek, sağlam politikalar ile yapısal dönüşümün bir araya gelmesinin, yatırımcı güveninin yeniden kazanılmasını sağlayan iyi bir söylem olduğunu, bunun da portföy tercihlerinin Türk varlıkları lehine olmasına yardımcı olduğunu öne sürdü. 

'NE YAPILMASI GEREKTİĞİNİ BİLİYORUZ'

Şimşek, Türkiye'nin offshore piyasalara yönelik düzenlemeleri gevşetme yollarını araştırdığını ve nispeten uzun vadeli swaplarla başlayabileceğini söyledi. "Ne yapılması gerektiğini biliyoruz, ancak bunun zamanlamasına, sıralamasına ve dozuna karar verilmedi" diyen Şimşek, henüz bu sürecin ilk aşamalarında olduklarını belirtti. Tüm zorlukların üstesinden gelinmese de önemli ilerlemeler kaydedildiğini ifade etti.

Öte yandan Bakan Şimşek, Türkiye'nin ekonomik hedeflerine ulaşmak için kararlılıkla çalıştıklarını ve yatırımcıların güvenini kazanmaya devam edeceklerini belirtti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.