Bakanlıktan yeni düzenleme: Vergi işlemlerinde ücret dönemi başlıyor!

Bakanlıktan yeni düzenleme: Vergi işlemlerinde ücret dönemi başlıyor!
Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın yeni düzenlemesiyle, vergi levhası ve vergi numarası sorgulama işlemleri artık ücretli hale gelecek. Taslak çalışmaya göre, bu hizmetlerin bedeli 25 kuruş ile 360 lira arasında değişecek.

Hazine ve Maliye Bakanlığı, "Yeni Ekonomi Programı" çerçevesinde vergi işlemlerine yönelik çeşitli düzenlemeler yapmayı planlıyor. Bu düzenlemeler arasında, vergi kimlik numarası ve vergi levhası sorgulama işlemlerinin artık ücretli olması da bulunuyor.

Taslak çalışması kapsamında, vergi kimlik numarası sorgulamanın ücreti 0,25 TL olarak belirlenirken, vergi kimlik numarası doğrulama işlemi de aynı ücretten yapılacak.

Ekonomim'in haberine göre, vergi levhası sorgulama ve doğrulama işlemleri ise 0,75 TL olarak ücretlendirilecek. Bu ücretler sorgulama başına alınacak.

Thumbs B C C8D2D2Eb2E50C2E9A6070C8D0317Ca69

BEYANNAME GÖNDERME ÜCRETLERİ

KDV ve muhtasar beyannameleri için aylık veya üç aylık beyanlarda ek olarak maktu ücretler uygulanacak. KDV ve muhtasar beyannameleri için alınacak ücret 25 TL olacak.

Geçici vergi, gelir vergisi ve kurumlar vergisi beyannameleri için bilanço, gelir tablosu ve hesap özetleri eklerinden de ek ücretler talep edilecek. Bilanço ekinden alınacak ücret 360,10 TL, gelir tablosu, işletme hesap özeti ve serbest meslek hesap özeti eklerinden alınacak ücret ise 171,90 TL olarak belirlenmiştir.

'VERGİ BORCU YOKTUR' BELGESİ 5 TL OLACAK

Geçici vergi beyannamesine ek olarak 25 TL, gelir vergisi beyannamesine ek olarak 50 TL ve kurumlar vergisi beyannamesine ek olarak 75 TL maktu ücret alınacak. Ayrıca, yıllardır ücretsiz olarak verilen "Vergi Borcu Yoktur" belgesi için de 5 TL ücret tahsil edilecek.

Taslak çalışmanın eylül ayında yürürlüğe girmesi bekleniyor. Bu düzenlemeler, vergi işlemlerinin maliyetini artırarak, vatandaşların ve işletmelerin bütçelerini etkileyecek.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.