Bayramda yollar cep yakıyor: 4 kişilik ailenin bilet masrafı dudak uçuklattı

Bayramda yollar cep yakıyor: 4 kişilik ailenin bilet masrafı dudak uçuklattı
Kurban bayramı öncesi tatil ve sıla-i rahim için yollara koyulmak isteyen vatandaşı bilet fiyatları zorluyor. Ramazan bayramının üzerinden 3 ay dahi geçmemişken otobüs bileti ücretlerine yüzde 20-30 oranında zam geldi. 4 kişilik bir ailenin otobüs maliyeti 12 bin, uçak bileti 40 bin, 5 günlük araç kiralama masrafı ise 30 bin liraya ulaştı. Detaylar haberimizde...

Kurban Bayramı'na sayılı günler kala kimi vatandaşlar tatil, kimisi ise sıla-i rahim ziyareti için otobüs bileti almaya başladı ancak fiyatlar cep yakıyor.

4 KİŞİLİK AİLE İÇİN MALİYET: 12 BİN TL

Kurban Bayramı tatili 9 güne çıkarıldı ancak bir ailenin şehir dışı yolculuğu da zorlaştı. Buna göre, İstanbul'dan Anadolu'nun yakın bir şehrine 4 kişilik bir ailenin gidiş-dönüş otobüs maliyeti 12 bin TL'yi buluyor.

''UÇAKLA ULAŞIM 40 BİN TL''

İstanbul'dan Anadolu'nun yakın bir şehrine dahi 4 kişilik bir ailenin gidiş-dönüş maliyeti 12 bin lirayı bulurken aynı güzergâh için uçak bilet ücretleri 40 bin lirayı aşıyor.

Yeni Projedmcx

Ramazan Bayramı'nın üzerinden henüz 3 ay dahi geçmemişken otobüs biletleri yüzde 25 oranında zam gördü.

30 Mart 2024 tarihinde aynı otobüs şirketi İstanbul-Konya bileti için kişi başına 900 lira fiyat koyarken, geçen 3 ayın ardından 1200 TL fiyat biçtiği görülüyor.

Otobüs şirketi yetkilileri ise ''Kurban bayramı daha hareketli geçse de fiyatlarda Ramazan bayramına göre kısmi bir artış var'' ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.