Benzin ve motorinde dev indirim: Yarın geçerli olacak

Benzin ve motorinde dev indirim: Yarın geçerli olacak
Araç sahiplerinin beklediği haber geldi. Brent petrolde ve döviz kurlarındaki dalgalanmalar sonucunda, benzin ve motorinde indirime gidilecek. Bu geceden itibaren benzine litre başına 1.37 TL, motorine ise 1.24 TL indirim uygulanacak.

Brent petrol fiyatları ve dövizdeki değişikliklerle birlikte vatandaşlar akaryakıt fiyatlarını takibe devam ediyor. Araç sahiplerinin beklediği benzin ve motorin fiyatlarına bu gece yarısından itibaren önemli bir indirim geliyor.

AKARYAKIT FİYATLARI NASIL HESAPLANIYOR?

Türkiye'deki akaryakıt fiyatları, bir dizi hesaplama sonucu belirleniyor. Öncelikle, Gümrüksüz Rafineri Fiyatı (GRF), Akdeniz-İtalyan piyasasındaki günlük CIF Akdeniz ürün fiyatları ve günlük dolar kurundan etkileniyor. GRF’ye, özel tüketim vergisi (ÖTV) ve Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) payı eklenerek KDV hariç Rafineri Satış Fiyatı hesaplanıyor.

GÜNCEL AKARYAKIT FİYATLARI

İndirim sonrasında İstanbul, Ankara ve İzmir'de yakıt fiyatları yeni bir seviyeye gerileyecek. İstanbul'da benzinin litre fiyatı 42,61 TL'ye, motorinin litre fiyatı ise 40,11 TL'ye düşecek. Ankara'da benzin 43,50 TL, motorin 41,04 TL olurken, İzmir'de ise benzinin yeni fiyatı 43,74 TL, motorinin ise 41,29 TL olarak belirlendi.

İstanbul

Benzin: 43,98 TL

Motorin: 41.39 TL

Ankara

Benzin fiyatı: 44,87 TL

Motorin fiyatı: 42,32 TL

İzmir

Benzin fiyatı: 45,11 TL

Motorin fiyatı: 42,57 TL

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.