Bir sigara grubuna daha zam geldi: O tarihte geçerli olacak...

Bir sigara grubuna daha zam geldi: O tarihte geçerli olacak...
Sigara gruplarına art arda zam gelmeye devam ediyor. Sigara üreticisi KT&G grubunun ürünlerine bugün itibarıyla 3 TL zam yapıldı. Zamlar yarından itibaren geçerli olacak.

Mayıs ayında birçok sigara grubuna zam gelmesinin ardından, haziran ayında da zam furyası sürüyor. Son olarak Korea Tobacco and Ginseng Corporation (KT&G) grubu sigaralarına zam yapıldı. Zammın ardından en ucuz sigara 61 lira oldu.

KT&G GRUBU SİGARALARINA ZAM

Güney Kore merkezli KT&G adlı sigara grubuna zam yapıldı. Tekel Bayileri Yardımlaşma Derneği Başkanı Erol Dündar, sosyal medyadan yaptığı açıklamada, yeni zamlı fiyatları duyurdu. Gelen 3 TL'lik zamla birlikte en pahalı sigara 70 TL, en düşük sigaranın fiyatı ise 61 TL oldu.

Tekel Bayileri Yardımlaşma Derneği Başkanı Erol Dündar, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, sigara fiyatlarına gelen zamların tüketicileri zor durumda bıraktığını belirtti. Dündar, fiyat artışlarının devam edeceğini ve tüketicilerin bu duruma hazırlıklı olmaları gerektiğini vurguladı.

TÜKETİCİLERİN TEPKİSİ

Sigara fiyatlarına gelen sürekli zamlar, tüketiciler arasında büyük tepkiye yol açtı. Sosyal medya platformlarında birçok kullanıcı, artan sigara fiyatlarının bütçelerini zorladığını ve alternatif ürünlere yönelmek zorunda kaldıklarını belirtiyor.

 ZAMLARIN EKONOMİK ETKİLERİ

Sigara fiyatlarına gelen zamlar, hem üreticiler hem de tüketiciler üzerinde ekonomik baskı oluşturuyor. Üretici firmalar, artan maliyetleri karşılamak için fiyatları yükseltmek zorunda kalırken, tüketiciler de artan fiyatlar karşısında bütçelerini dengelemekte zorlanıyor.
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.