Bitcoin 61 bin doların altına geriledi! Bombayı Mt. Gox mu patlattı?

Bitcoin 61 bin doların altına geriledi! Bombayı Mt. Gox mu patlattı?
Kripto para devi Bitcoin'in düşüşü sürüyor. Yeni haftaya 61 bin doların altına gerileyerek başlayan Bitcoin, kripto para piyasasında şok etkisi yarattı.

ABD Merkez Bankası'nın (Fed) faiz oranlarını yirmi yılın en yüksek seviyesinden düşürmeye başlayacağına dair belirsizlikler, kripto piyasasında dalgalanmalara neden oldu.

ABD borsa yatırım fonlarında (ETF) altı gün süren çıkış serisiyle birlikte, Bitcoin bugün yaklaşık yüzde 5 değer kaybederek 60 bin 500 dolara kadar düştü. Bu düşüş, iflas eden kripto para borsası Mt. Gox’un geri ödemelere başlayacağı tarihi açıklamasıyla daha da şiddetlendi.

Whatsapp Image 2024 06 24 At 15.11.18

MT GOX PİYASAYI ETKİLEDİ

Analistler, Bitcoin ve diğer kripto paraların fiyatlarındaki düşüşün, Mt. Gox borsasının 2014'te çalınan varlıklarını sahiplerine dağıtacağını açıklaması nedeniyle yaşandığını belirtiyor.

Mt. Gox borsasının yaklaşık 10 milyar dolar değerindeki kripto varlıkları gelecek haftadan itibaren sahiplerine dağıtılacak ve bu varlıkların en azından bir kısmının satılması bekleniyor.

Whatsapp Image 2024 06 24 At 15.17.45

KÜRESEL PİYASADA ETKİSİ NEGATİF YÖNDE

Analiz şirketi Coinmarketcap'in verilerine göre, Bitcoin dahil küresel kripto para piyasasının değeri son 24 saatte yüzde 4,5 azalarak 2 trilyon 240 milyar dolara geriledi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.