Bitcoin'in getirisi altını gölgede bıraktı: Yatırımcıların yeni güvenli limanı kripto mu?

Bitcoin'in getirisi altını gölgede bıraktı: Yatırımcıların yeni güvenli limanı kripto mu?
Yıl boyunca inişli çıkışlı bir grafik sergileyen Bitcoin, yüzde 55'i aşan getiri oranıyla altını geride bıraktı. Altın ise yüzde 29'luk yükselişiyle 'güvenli liman' konumunu korumaya çalıştı.

Altındaki yükseliş her ne kadar dikkat çekse de, Bitcoin ve diğer kripto varlıklar getiride daha öne çıktı. 2024'e hızlı bir başlangıç yaparak tarihi rekor seviyelere ulaşan Bitcoin, yıl boyunca yaşanan düşüşlere rağmen yüzde 55.5 getiri sağladı.

Ethereum ise aynı dönemde yüzde 20’lik bir artış kaydetti. Fed’in faiz indirim kararlarının ardından altın yükselmeye devam etse de, Bitcoin ve kripto paralar da yeni bir canlanma sürecine girdi.

ALTININ GETİRİSİ YETERSİZ KALDI

Sözcü'den Mehtap Özcan Ertürk'ün haberine göre, altın, Fed’in 50 baz puanlık faiz indiriminin ardından yükseliş trendini sürdürdü. Ons altın, 2.685 dolarla yeni bir rekor kırarak dikkatleri üzerine çekse de, getiri oranı yüzde 29’da kaldı. Bitcoin ise tarihinin en yüksek seviyesine yüzde 10 uzaklıkta olsa da, yatırımcıların risk iştahını artıran bir performans sergiledi.

KRİPTO PARALARIN TARİHSEL BÜYÜMESİ

Avrupa merkezli kripto para borsası WhiteBIT’in yayımladığı verilere göre, 2011'den bu yana Bitcoin'in kümülatif büyümesi yüzde 20 milyonu aşmış durumda. Yıllık ortalama getirisi ise yüzde 230 seviyelerine ulaşarak teknoloji ağırlıklı Nasdaq 100 endeksinin 10 katı büyüme kaydetti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.