Borsa günü düşüşle kapattı

Borsa günü düşüşle kapattı
BIST 100 endeksi, yüzde 0,76'lık kayıpla günü 9.900,25 puandan tamamladı. En çok kazandıran sektör gayrimenkul yatırım ortaklığı olurken, ticaret sektörü en fazla kaybı yaşadı.

Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi, günü yüzde 0,76 oranında değer kaybı yaşayarak 9.900,25 puan seviyesinde kapattı. Önceki kapanışa göre 75,36 puan düşüş gösteren endeksin toplam işlem hacmi 76,5 milyar lira olarak gerçekleşti.

SEKTÖREL PERFORMANSLAR

Sektör endeksleri incelendiğinde, bankacılık endeksi yüzde 0,38, holding endeksi ise yüzde 0,21 oranında düşüş kaydetti. En çok kazandıran sektör yüzde 2,54 ile gayrimenkul yatırım ortaklığı olurken, ticaret sektörü yüzde 4,48 kayıpla en fazla değer kaybeden sektör oldu.

KÜRESEL PİYASALARDA FED ETKİSİ

Küresel piyasalarda, ABD Merkez Bankası'nın (Fed) 4 yıllık aradan sonra yaptığı 50 baz puanlık faiz indirimi sonrasında risk iştahında azalma yaşandı. Bu gelişme, Borsa İstanbul'daki hareketliliği de etkiledi.

HAFTALIK BEKLENTİLER

Analistler, önümüzdeki hafta yurt içinde reel kesim güven endeksi, ekonomik güven endeksi ve dış ticaret dengesi gibi önemli verilerin takip edileceğini belirtti. Yurt dışı piyasalarda ise ABD büyüme verileri, kişisel gelir ve harcamalar, Avro Bölgesi'nde ekonomik güven endeksi ve Japonya'da Tokyo Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) gibi başlıca gelişmelerin izleneceği ifade edildi.

Teknik analiz açısından ise BIST 100 endeksinde 9.900 ve 9.700 puan seviyelerinin destek, 10.000 ve 10.150 puan seviyelerinin direnç konumunda olduğu kaydedildi.

Kaynak:AA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.