BtcTurk’e siber saldırı: Sıcak cüzdanlarda kayıp var

BtcTurk’e siber saldırı: Sıcak cüzdanlarda kayıp var
Kripto para borsası BtcTurk, siber saldırıya uğradını duyurdu. Saldırıdan 10 adet kripto paranın olduğu sıcak cüzdanlardaki bakiyelerin bir kısmının etkilendiği açıklandı.

Türkiye'nin öncü kripto para borsalarından BtcTurk, siber saldırıya maruz kaldığını duyurdu. Saldırının, borsanın sıcak cüzdanlarında bulunan 10 adet kripto paranın bakiyelerini etkilediği belirtildi.

Bu gelişme, Türkiye'nin önde gelen kripto para platformlarından biri olan BtcTurk'ün güvenlik önlemlerine ve kullanıcı varlıklarının korunmasına ilişkin endişeleri artırdı.

Thumbs B C Cb98Da01De36E47Ae92D4842A5B7Fe18

VARLIKLARIN BÜYÜK KISMI SOĞUK CÜZDANLARDA

Şirket, saldırının sıcak cüzdanlarda tutulan 10 farklı kripto paranın bakiyelerini etkilediğini belirtti. BtcTurk'ten yapılan açıklamada, "Ekiplerimiz, 22 Haziran 2024 tarihinde platformumuzdan kontrol dışı çekimlere neden olan bir siber saldırı tespit etmiştir. Bu saldırı sadece 10 kripto paranın sıcak cüzdanlarındaki bakiyelerin bir kısmını etkilemiş olup, varlıklarımızın büyük bir kısmı soğuk cüzdanlarımızda güvendedir" ifadeleri kullanıldı.

BtcTurk, siber saldırı sonrası finansal gücünün etkilenen tutarları karşılayabilecek düzeyde olduğunu ve kullanıcı varlıklarının güvende olduğunu vurguladı.

Şirket, olayın detaylı bir şekilde araştırıldığını ve gerekli yetkililerle iletişime geçildiğini bildirdi. Geçici olarak kripto para yatırma ve çekme işlemlerinin durdurulduğu ancak çalışmalar tamamlandıktan sonra bu işlemlerin yeniden başlatılacağı belirtildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.