CB Yardımcısı Yılmaz’dan enflasyon ve ekonomi açıklaması

CB Yardımcısı Yılmaz’dan enflasyon ve ekonomi açıklaması
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Eylül ayı enflasyonunun 50’nin altına düşeceğini ve yıl sonu itibarıyla yüzde 41,5 olacağını açıkladı.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Eylül ayında enflasyonun 50'nin altına inmesini ve yıl sonu itibarıyla yüzde 41,5 seviyelerine ulaşmasını öngördüklerini belirtti. Yılmaz, Orta Vadeli Program’ın yatırım ortamını iyileştirdiğini, enflasyonla mücadelenin büyümeyle çelişmediğini ve ikisinin birbirini desteklediğini ifade etti.

GEÇİŞ DÖNEMİ VE DEZENFLASYON SÜRECİ

Enflasyon geçiş döneminin haziran ayında sona erdiğini ve dezenflasyon sürecine girildiğini aktaran Yılmaz, 2026’da tek haneli enflasyon hedeflediklerini söyledi. Yılmaz, geçen yıl bütçe açığının yüzde 5,2 ile kapandığını, cari açığın ise yıl sonu itibarıyla milli gelire oranının yüzde 1,7’ye düşeceğini açıkladı.

MERKEZ BANKASI REZERVLERİ  VE GÜMRÜK BİRLİĞİ GÜNCELLEMESİ

Yılmaz, Merkez Bankası rezervlerinin 150 milyar dolara çıktığını, Kur Korumalı Mevduat hesaplarının ise düştüğünü belirtti. Gümrük Birliği’nin güncellenmesi gerektiğini vurguladı. Türkiye’nin daha fazla sermaye çekmeyi hedeflediğini belirten Yılmaz, dünya genelindeki uluslararası sermayenin yüzde 1,5'ini çekmeyi amaçladıklarını söyledi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.