Çiftçi tedirgin! Patates para etmeyebilir

Çiftçi tedirgin! Patates para etmeyebilir
Türkiye'nin önemli tarım pazarlarından Adana'da çiftçi, patates fiyatlarından dolayı tedirgin. Marketin kilo başına biçtiği fiyatı beğenmeyen üreticiler, tepki olarak tonlarca ürününü tarlada bıraktı.

Türkiye'de tarımın merkezi olarak bilinen Adana'da birçok farklı ürün elde edilmeye devam ediliyor. Kentte binlerce dönümlük arazide yetiştirilen patatesteki fiyatlar ise çiftçiyi düşündürüyor.

KARAR'ın haberine göre, marketlerin kilo başına biçtiği 10 liralık fiyatı yetersiz bulan üreticilerin, patatesteki beklentisi ise 20 lira olduğundan taraflar anlaşamadı ve nihayetinde çiftçi tarlada iş bıraktı.

ÜRÜNLER TARLADA KALDI

Türkiye'de patates hasadında sezon başladı ancak bu ay Adana'daki hasat süreci çiftçiyi memnun etmedi.  Türkiye'de üretilen 5,5 milyon ton patatesin, 220.000 tonunun karşılandığı kentte, doğrudan zincir marketlerde satış yapılan çiftçiler, fiyatta mutabakata varamadı. 

Markette kilo başına 10 TL teklif sunulan ürünler üreticinin memnun etmeyince, geççtiğimiz hafta üreticiler ortak bir karar aldı: Üretim durduruldu.

20 TL KABUL GÖRMEDİ

Çiftçilerin, kilo başına istediği 20 TL kabul görmeyince taraflar arasındaki görüşmeler devam etti ancak uzlaşı sağlanamadı. Tarlada bırakılan 3 kalite ürünler ise çok sayıda vatandaş tarafından toplanarak evlere götürüldü.

Öte yandan üreticilerin ve zincir marketlerin patates taban fiyatından uzlaşı sağlaması bekleniyor. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.