Çinli otomobillere ek vergi zammı geldi: Fiyatlar 100 bin TL birden arttı!

Çinli otomobillere ek vergi zammı geldi: Fiyatlar 100 bin TL birden arttı!
Türkiye'de Çin menşeli otomobillere yüzde 40 ek gümrük vergisi uygulanmaya başlandı. Bu durumdan etkilenen Çinli markalar arasında önde gelen Chery, araçlarının fiyatlarına ortalama 100 bin TL zam yaptı.

Türkiye’nin otomotiv sektöründe değişikler gündeme geliyor. Sektör yetkililerinin “Türkiye’ye yatırıma zorlama” olarak nitelediği Çin menşeli otomobillere yönelik yüzde 40 ek gümrük vergisi uygulaması, dün itibariyle yürürlüğe girdi.

Bu durum, Çin’den ithal edilen otomobillerin fiyatlarına yansımaya başladı.

Thumbs B C Cf3441B37B3628C5C74F8Ce2Bce0Be35

FİYATLAR ARTTI

Otomotiv veri ve analiz şirketi Cardata'nın CEO’su Hüsamettin Yalçın’ın EKONOMİ gazetesine verdiği bilgiye göre, Türkiye’de en çok satan Çinli marka olan Chery, dünden itibaren satış fiyatlarını ortalama 100 bin TL artırdı.

Thumbs B C 0642Cdfa16495C94E458F1D9Cad5Ec6B

DİĞER MARKALARDA DA GÜNCELLENİYOR

Bir diğer Çinli marka olan MG’nin internet sitesinde "fiyatlarımız güncelleniyor" ibaresi yer alırken, Türkiye’de fabrika kurma kararı alan BYD’nin ise eski satış fiyatlarını koruduğu gözlemlendi.

Ayrıca Woyah, Maxus, DFSK, Skywell ve Leap Motor gibi diğer Çinli otomobil markalarının da önümüzdeki günlerde fiyatlarını güncellemesi bekleniyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.