Dolar ve Euro haftaya yükselişle başladı

Dolar ve Euro haftaya yükselişle başladı
Merkez Bankası'nın faiz kararı sonrası piyasalardaki yükseliş sürerken, dolar ve euro yeni haftada da yukarı yönlü ilerliyor. Dolar 32,60 liraya yükselirken, euro ise 34,76 lira seviyesine ulaştı. Faiz kararının ardından piyasalar tepetaklak oldu.

Döviz kurundaki kademeli yükseliş devam ediyor. Merkez Bankasının faiz kararı sonrası piyasalardaki hareketlilik döviz kurunu altüst etti.

Para politikası kurulunun politika faizini 500 baz puan artırarak yüzde 50'ye çıkarmasının ardından dolar/TL yukarı doğru tırmanışını sürdürüyor.

Merkez Bankası verilerine göre geçen haftayı 32,50 ile seviyesinde tamamlayan dolar kuru yeni haftanın ilk gününde 32,60 düzeyine kadar yükseldi.

Merkez Bankası 2024 yıl sonu dolar tahminlerini 40,01 TL olarak duyurmuştu.

EURO HAFTAYA YÜKSELİŞLE BAŞLADI

Geçtiğimiz haftanın ilk yarısı 34,60 tl seviyesiyle stabil konumunu sürdüren euro hafta ortasında başlayan yukarı yönlü ivmesini sürdürüyor.

Bugün itibarıyla euro 34,76 seviyesine kadar yükseldi.

DOLAR BUGÜN NE KADAR?

Geçtiğimiz hafta ortasında yukarı doğru tırmanmaya başlayan dolar kuru bugün itibarıyla 32,60 TL seviyesinden işlem görüyor. Doların önceki kapanışı ise 32,59 seviyesinde gerçekleşmişti.

EURO BUGÜN NE KADAR?

Yükselişini yeni haftanın ilk gününde de sürdüren Euro ise bugün itibarıyla 34,72 TL seviyesinden işlem görüyor. Euro önceki kapanışını ise 34,70 seviyesinden yapmıştı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.