Dolar yatırımcıları dikkat! Bakan Şimşek’ten dolar yorumu: Yatırımcıları endişelendirecek açıklama

Dolar yatırımcıları dikkat! Bakan Şimşek’ten dolar yorumu: Yatırımcıları endişelendirecek açıklama
Dolar yatırımcılarının yakından takip ettiği dolar kuru ile ilgili Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’ten açıklama geldi. Yatırımcıları endişelendirecek açıklama...

Dalgalı bir seyirde devam eden dolar, yatırımcıların ilk tercihlerinden biri olmaya devam ediyor. Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, dolar yatırımcılarını endişelendirecek açıklamalarda bulundu. 

‘BIRAKIRSAK DÜŞER’ 

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, MYK toplantısında üyelerin doların yükseleceği yönündeki sorularına net bir cevap verdi. Şimşek, "Bırakırsak düşer" diyerek, doların durumunun doğrudan politikalarla ilgili olduğunu belirtti. 

DOLAR 40 LİRA SEVİYESİNİ GÖRECEK Mİ? 

Bakan Şimşek, yapmış olduğu açıklamada, Merkez Bankası ile birlikte dolar alımı yaptıklarını ve bu politikaların bir süre daha devam edeceğini vurguladı. Ancak uzun vadede doların dalgalanacağını belirten Şimşek, 40 lira seviyesinin üzerine çıkmasını beklemediklerini dile getirdi. 

Son yıllarda TL’nin sürekli değer kaybetmesiyle gündeme gelen doların geleceği konusundaki belirsizlik devam ederken, Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek, alınan tedbirlerle enflasyonu düşürmeye çalıştıklarını ifade etti. 

Bakan Şimşek, “Enflasyonu tek haneye düşürmek en büyük hedefimiz. Şu anda tüm veriler olumlu gidiyor. Sayın cumhurbaşkanımızda programımıza tam destek veriyor. Bir seneye kadar enflasyon daha da aşağı iner, nihai hedefimiz tek haneli enflasyon, Cumhurbaşkanımız seçime rağmen programdan taviz vermedi. Yılsonu rakamları yüksek çıkabilir bu sizleri yanıltmasın. Programın etkilerini yaz döneminde, Haziran Temmuz gibi daha da çok hissedeceğiz” şeklinde konuştu. 

Ayrıca, Türkiye'ye son 1,5 ayda 54 milyar dolarlık bir giriş olduğunu belirten Şimşek, "Sıcak paraya sırtımızı dayayamayız. Doğrudan yatırım da almamız lazım." dedi. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.