Dünya Bankası 18 milyar dolarlık programın detaylarını açıkladı

Dünya Bankası 18 milyar dolarlık programın detaylarını açıkladı
Dünya Bankası Grubu, Türkiye'nin ekonomik büyüme ve kalkınma hedeflerine destek olmak üzere, Ülke İşbirliği Çerçevesi (CPF) adını verdiği yeni bir işbirliği programını duyurdu. 2024-2028 dönemini barındıran Ülke İşbirliği Çerçevesi ile üç kilit kalkınma stratejisine odaklanılacak.

Dünya Bankası Grubu, Türkiye'nin ekonomik büyüme ve kalkınma hedeflerine destek olmak üzere Ülke İşbirliği Çerçevesi (CPF) adını verdiği yeni bir işbirliği programını duyurdu. 2024-2028 mali yıllarını kapsayan bu çerçeve, Türkiye'nin yüksek gelirli bir ekonomiye geçiş sürecini desteklemeyi hedefliyor. 

Banka, kuruluşun üçüncü en büyük ülke programı olan 17 milyar dolar tutarındaki mevcut ülke portföyüne ilave olarak, çerçeve döneminde 18 milyar dolarlık kaynak sağlamayı planlıyor.

YÜKSEK VE SÜRDÜRÜLEBİLİR ÜRETKENLİK ARTIŞI

İşbirliği Çerçevesi kapsamında, iklim değişikliğine karşı dirençliliği ve gıda güvencesini güçlendirmek için iklime uyumlu tarımın teşvik edilmesinden Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat 2023'teki depremlerden etkilenen bölgelerde ekonomik toparlanmanın desteklenmesine kadar çeşitli hedeflerle yüksek ve sürdürülebilir üretkenlik artışına odaklanılacak.

ÖZEL SEKTÖRÜN GELİŞMESİNE KATKIDA BULUNACAK

Dünya Bankası Grubu'nun Türkiye için ayırdığı 18 milyar dolarlık finansman, ülkenin en büyük üçüncü ülke programını temsil ediyor. Bu kaynak, Türkiye'nin kalkınma planlarına uygun olarak özel sektörün desteklenmesi, kentsel planlamanın iyileştirilmesi ve eğitim fırsatlarının genişletilmesi gibi alanlarda kullanılacak.

Dünya Bankası Türkiye Ülke Direktörü Humberto Lopez ve diğer yetkililer, Türkiye'nin son yıllarda kaydettiği ilerlemeyi ve ekonominin küresel değer zincirlerine entegrasyonunu övdü. Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek de, bu finansmanın Türkiye'nin geleceğine yönelik güçlü bir yatırım olduğunu belirterek,  özel sektörün geliştirilmesine katkıda bulunacağını belirtti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.