Dünya Bankası’ndan Bangladeş’e 2 milyar dolarlık destek

Dünya Bankası’ndan Bangladeş’e 2 milyar dolarlık destek
Dünya Bankası, Bangladeş’in sağlık, çevre koşulları ve reform gündemini desteklemek amacıyla 2 milyar dolarlık kredi taahhüdünde bulundu.

Dünya Bankası, Bangladeş’in geçici hükümetinin reform gündemini desteklemek ve ülkenin sağlık ile çevre koşullarını iyileştirmek amacıyla 2 milyar dolarlık kredi taahhüdünde bulundu. Başkent Dakka'da gerçekleşen görüşmede, Dünya Bankası Bangladeş ve Butan Direktörü Abdoulaye Seck, Bangladeş’teki geçici hükümete başdanışman olarak başkanlık eden Muhammed Yunus ile bir araya geldi.

DÜNYA BANKASI’NIN TAAHHÜDÜ

Seck, Dünya Bankası’nın devam eden mali yıl içinde kritik reformları, sellerle mücadeleyi, hava kalitesini iyileştirmeyi ve sağlık hizmetlerini desteklemeyi amaçlayan 2 milyar dolarlık yeni krediyi harekete geçirebileceğini belirtti. Bangladeş’in hızlı ve kapsamlı bir destekle mümkün olduğunca çok desteklenmesi gerektiğine dikkat çeken Seck, bankanın ülkenin kritik mali ihtiyaçlarını karşılayacağını vurguladı.

"BU KÜLLERDEN YENİ YAPILAR İNŞA ETMELİYİZ"

Muhammed Yunus, Dünya Bankası’na Bangladeş’in reformlarını finanse etme konusunda esnek olmaları gerektiğini söyledi. Yunus, “Bu küllerden yeni yapılar inşa etmeliyiz” diyerek, 15 yıllık kötü yönetimin ardından yeni bir yolculuğa ihtiyaç duyduklarını ifade etti.

BANGLADEŞ’TEKİ GÖSTERİLER VE OLAYLAR

Bangladeş’te, 1971 Bağımsızlık Savaşı’nda görev alan kişilerin çocuklarına kamuda kontenjan ayrılması kararının ardından temmuz ayında öğrencilerin öncülüğünde protestolar başlamıştı. Yüksek Mahkeme’nin temmuz sonunda kontenjan kotasını düşürmesiyle protestolara son verilmişti. Ancak gösterilerdeki şiddet olaylarından Cemaat-i İslami Partisi ve öğrenci kanadının sorumlu tutulmasının ardından, protestocular adalet çağrısıyla tekrar sokağa döküldü.

GÖSTERİCİLER BAŞBAKANIN RESMİ KONUTUNU BASTI

Gösteriler sırasında yüzlerce kişi hayatını kaybetmiş, binlerce kişi gözaltına alınmıştı. Şiddet olayları artarken Başbakan Şeyh Hasina, askeri helikopterle Hindistan’a gitmiş ve bu sırada göstericiler Başbakan’ın resmi konutunu basmıştı. Nobel ödüllü Muhammed Yunus, 8 Ağustos'ta geçici hükümet başkanı olarak göreve başlamıştı.

Kaynak:AA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.