Dünya devinden altın tahmini! O tarihte 3 bin dolara çıkacak

Dünya devinden altın tahmini! O tarihte 3 bin dolara çıkacak
Altın yatırımcılarının merakla takip ettiği altın fiyatlarına ilişkin çarpıcı tahmin dev bankadan geldi! O tarihte 3 bin dolara çıkacak...

Yılbaşından bu yana altın fiyatları yükselmeye devam ediyor. Mayıs ayında altının ons fiyatı 2 bin 450 dolarla rekor kırdı. Uzmanlar, altın fiyatlarının gelecekte daha da yükseleceğini öngörüyor.  

ALTIN FİYATLARINDA REKOR YÜKSELİŞ 

Altının onsu yılbaşından bu yana yüzde 12’den fazla arttı. Mayıs ayında 2 bin 450 dolarla tarihi zirveye ulaştı. Altın fiyatlarındaki bu artış, yatırımcıların ilgisini çekmeye devam ediyor. Yatırımcılar, altının güvenli liman olma özelliğinden faydalanmak istiyor. 

BANK OF AMERİCA’DAN YENİ TAHMİN

Bank of America (BofA), altın fiyatları için yeni bir tahmin yayınladı. Analistlere göre, altın fiyatı önümüzdeki 12-18 ay içinde yüzde 30 artarak 3 bin dolara çıkacak.  

BofA analistleri, altın fiyatlarındaki artışın ticari olmayan talebe bağlı olduğunu belirtiyor. ABD Merkez Bankası’nın (Fed) olası faiz indirimleri bu artışı tetikleyebilir. Analistler, fiziksel olarak desteklenen altın ETF'lerine (Exchange Traded Funds) girişlerin artacağını ve daha yüksek işlem hacimleri beklediklerini ifade ediyor. 

Merkez bankalarının altın alımları, altın fiyatlarını etkileyen önemli faktörlerden biri olarak öne çıkıyor. Analistler, "Doların döviz portföylerindeki payını azaltma baskısı muhtemelen daha fazla merkez bankası altın alımını tetikleyecek" dedi.  

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.