Ekili alanı hasar gören çiftçiye büyük destek! Zararları karşılamak için 35 milyon lira yattı

Ekili alanı hasar gören çiftçiye büyük destek! Zararları karşılamak için 35 milyon lira yattı
O ilimizde ekili alanları hasar gören çiftçilere güzel haber geldi! Cumhurbaşkanlığı tarafından dev destek...

Yozgat’ta ekili alanları dolu ve sel nedeniyle hasar gören çiftçilere büyük bir destek sağlandı. Yozgat Valisi Mehmet Ali Özkan, Valilik Toplantı Salonu'nda düzenlediği basın toplantısında, kentin birçok ekili alanının son zamanlarda etkili olan olumsuz hava koşulları nedeniyle zarar gördüğünü duyurdu.

35 MİLYON LİRA AKTARILDI

Vali Özkan, "Hasar tespit çalışmaları yapıldıktan sonra Tarım ve Orman Bakanlığına ve Cumhurbaşkanlığına bildirildi. Tarımsal alandaki zararların kısmen karşılanması amacıyla Cumhurbaşkanlığı dün itibarıyla 35 milyon lira ödenek aktardı. Bu para, çiftçilerimizin zararı ve ekili alan oranına göre yakın zamanda hesaplarına aktarılacak. Sayın Cumhurbaşkanımıza, Sayın Bakanımıza, milletvekillerimize ve emek veren arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum." şeklinde açıklamada bulundu.

Özkan, tarımsal üretimlerinin ve hayvancılık faaliyetlerinin sigortalanmasının önemine dikkat çekerek "Çiftçimizin arazilerini, tarımsal üretimlerini, hayvancılık üretimlerini sigortalatmaları önem arz ediyor. Her sene tekraren canımız yanmaya devam ediyor. Bu nedenle ekili alanları sigortalatmalarını öneriyoruz." dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.