Ekmeğe gizli zam geldi! O ilimizde yaşayanlar artık aynı parayla daha az ekmek alacak

Ekmeğe gizli zam geldi! O ilimizde yaşayanlar artık aynı parayla daha az ekmek alacak
O ilimizde ekmeğe gizli zam geldi. Ekmek bile lüks oluyor! O ilimizde yaşayanlar artık aynı parayla daha az ekmek alacak...

Ekmek fiyatları şaşırtıcı seviyelere çıkışken o ilimizde bu kez gizli zam uygulandı. Bursa Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği’nin aldığı kararla aynı parayla artık daha az ekmek alınacak.. 

15 MAYIS İTİBARIYLA GEÇERLİ OLACAK

Bursa’da 1 Ocak 2024 itibarıyla 250 gramı 10 TL'den satılan ekmek, 15 Mayıs itibarıyla 200 grama düşürüldü ancak fiyatı değişmedi. 

Ocak ayında 250 gram ekmeği 10 TL'den satın alan Bursalılar, mayıs ayında aynı fiyata 200 gram ekmek almaya başladı. Bursa Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği'nin aldığı kararla, ekmek fiyatında değişiklik yapılmazken gramajda indirime gidildi. 

ARTAN MALİYETLER NEDENİYLE GRAMAJ DÜŞÜRÜLDÜ 

Bursa Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği, artan maliyetler nedeniyle gramaj indirimine gitme kararı aldı. 15 Mayıs'tan itibaren 250 gramlık francala ekmek, aynı fiyat olan 10 TL'den ancak 200 gram olarak satışa sunulmaya başlandı. 

Aynı şekilde, fiyatı 20 ve 25 TL olan tam buğday, sarı buğday, kepekli ve çavdar ekmeği 400 gramdan 300 grama indirildi. Köy ve Trabzon ekmeği ise 30 TL fiyatla 700 gram yerine 600 gram olarak satılmaya başlandı. Tek zam ise roll ekmekte yapıldı. 50 gramı 3,5 TL olan roll ekmek, 4 TL'ye yükseldi. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.