Elektrik faturalarında yeni dönem: düzenli ödemeye güvence bedeli muafiyeti

Elektrik faturalarında yeni dönem: düzenli ödemeye güvence bedeli muafiyeti
Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK), tüketici haklarını güçlendirmek amacıyla yeni bir döneme geçiyor. Yeni düzenlemelere göre, ödemelerini düzenli yapan tüketiciler, aynı bölgede yapacakları yeni aboneliklerde güvence bedeli ödemeyecek.

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK), kaçak elektrikle mücadelede etkili adımlar atarak faturalandırmada kullanılan katsayıyı yükseltti ve mevzuatı güçlendirdi. Bu düzenlemeler, hem tahsilat süreçlerini hızlandıracak hem de kaçak kullanım oranlarını düşürerek ülke ekonomisine katkı sağlayacak.

TÜKETİCİLERİN MAĞDURİYETİNE SON

Kaçak elektrik oranlarının yüksek olduğu bölgelerde, yasal tüketicilerin mağduriyetini önlemeye yönelik yeni önlemler devreye girdi. Tarım sektöründe kullanılan elektrikten kaynaklanan sorunlara çözüm getirilirken, mükerrer kaçak tüketimlerin engellenmesi hedefleniyor.

DÜZENLİ ÖDEME YAPANLAR İÇİN YENİ KOLAYLIKLAR

‘Düzenli ödeme yapan tüketicilerden güvence bedeli alınmayacak’ açıklamasıyla dikkat çeken EPDK, düzenli ödeme alışkanlığını teşvik etmeyi amaçlıyor. Bu kapsamda, düzenli ödeme yapan tüketiciler yeni aboneliklerini hiçbir güvence bedeli ödemeden gerçekleştirebilecek.

EPDK, abonelik işlemlerinde dijitalleşmeyi artırarak kağıt israfını önlemeyi hedefliyor. Yeni düzenlemelere göre, tüketicilere yalnızca özet sayfa teslim edilecek, tam sözleşme ise dijital ortamda paylaşılacak.

FİYAT KARŞILAŞTIRMA SİSTEMİ DEVREDE

Tüketicilerin tedarik şirketlerinden gelen teklifleri daha kolay karşılaştırabilmesi için EPDK, fiyat karşılaştırma tablolarını erişime açtı. Ayrıca, tüketici ve tedarikçilerin yeni tekliflerini kolayca karşılaştırabileceği bir sistem devreye sokuldu.

Mesken tüketicilerinin serbest piyasaya geçişini desteklemek amacıyla yeni bir düzenleme yapıldı. Daha önce yüzde 9,38 olan son kaynak tedarik tarifesi oranı, mesken tüketicileri için yüzde 5’e düşürüldü. Bu düzenleme ile rekabetçi fiyatlara erişimin artırılması hedefleniyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.