Emekli ve asgari ücretliye kötü haber: Ek zam yapılmayacak

Emekli ve asgari ücretliye kötü haber: Ek zam yapılmayacak
Ülkemizde son dönemde artan enflasyon karşısında maaşlarına zam beklentisi içine giren emekli ve asgari ücretliye kötü haber geldi. AK Parti'nin Kızılcahamam kampında alınan kararlara göre, Temmuz ayında her iki kesim de zam göremeyecek. Memurlar ise Temmuz'da yüzde 17,4'lük zamdan faydalanacaklar. İşte detaylar...

Türkiye'de son dönemde artan enflasyon ve hayat pahalılığı, zam beklentisi içine giren milyonlarca emekli ve asgari ücretlinin durumunu yeniden gündeme taşıdı.

ASGARİ ÜCRETLİYE VE EMEKLİYE ZAM YOK

Ekonomideki gidişata karşılık zam beklentisi ise havada kaldı. AK Parti yönetiminin, EYT başta olmak üzere geçmişte seçim öncesinde yapılan popülist düzenlemelerden artık tamamıyla uzak duracağı bilgisine ulaşıldı.

Buna göre, Temmuz ayında asgari ücrette ve emekli aylıklarında herhangi bir artış ya da kök maaşa bir iyileştirmeye gidilmesi planlanmıyor.

MAYIS AYI ENFLASYONU ZİRVEDE

Türkiye'de mayıs ayında enflasyon aylık bazda yüzde 3,37 olarak açıklandı. Yıllık bazda ise beklendiği gibi zirve yaparak yüzde 75,45'e ulaştı. Böylelikle SSK, Bağ-Kur, memur emeklisi ve memur için kesinleşen 5 aylık zam oranı netleşti.

Memurlara yönelik kesinleşen 5 aylık zam oranları şöyle:

5 aylık enflasyon: yüzde 22.72
5 aylık SSK, Bağ-Kur emekli zammı: Yüzde 22.72
5 aylık memur enflasyon farkı: Yüzde 6.72
5 aylık memur toplu sözleşme zammı: Yüzde 10
5 aylık enflasyon farkı dahil zam oranı: Yüzde 17.4

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.