Emekli zammında yeni hesap! En düşük emekli meemur maaşı o rakama ulaşacak: İşte tüm hesaplamalar...

Emekli zammında yeni hesap! En düşük emekli meemur maaşı o rakama ulaşacak: İşte tüm hesaplamalar...
Milyonlarca emeklinin merakla beklediği zam haberi geldi. Emekli maaşlarına yapılacak yeni zam hesaplaması yapıldı. En düşük memur maaşının ise o rakama ulaşacağı paylaşıldı. İşte emekli maaşına dair yeni hesaplamalar...

Temmuz ayında yapılacak emekli zammı öncesinde yeni hesaplamalar geldi. Milyonlarca emeklinin merak ettiği zam hesaplamalarında, en düşük emekli memur maaşı için rakam verildi. İşte milyonların beklediği rakamlar...

YENİ ZAM HESAPLAMALARI YAPILDI

Türkiye İstatistikler Kurmu'nun (TÜİK) paylaştığı son enflasyon verileriyle, temmuz maaşları elli olmaya başladı. Nisan ayı enflasyon raporunu yayınlayan TÜİK'in ardından 4 aylık veriler belirlendi. Temmuz ayında enflasyona göre yapılacak zamlarda netleşme başladı. Son paylaşılan verilere göre emekli maaşlarında yeni zam hesaplamaları yapıldı. Hürriyet yazarı Noyan Doğan'ın bugünkü yazısınde emekliye verilecek maaşın ne kadar olacağına dair analizler yer aldı.

1540560

YILIK İLK YARISI İÇİN ENFLASYON TAHMİNİ

TÜİK'in paylaştığı enflasyon verilerine göre, Nisan 2024 tarihinde aylık bazda enflasyon yüzde 3,18 olarak duyuruldu. Temmuz ayında yapılacak zam öncesinde 4 aylık enflasyon belirlenmiş oldu. Yıllık bazda yüzde 18,72'ye yükselen enflasyonun ardından, yılın ilk 6 ayında beklenen enflasyon yüzde 25 - 27 arasında olacağı tahmin ediliyor.

Toplu sözleşmeye göre, memur ve memur emeklileri yılın ilk yarısını kapsayan dönemde yüzde 10'luk bir zam alacak. Zammın yanı sıra enflasyonun yüzde 25 hesaplanması durumunda, enflsayon farkı da yüzde 10 olarak belirlenecek. Toplu sözleşmeyle birleşen enflasyon farkı maaşlara yüzde 20 zam olarak dönecek.

Memuraveemekliyeyapilacakmaaszamora C18K

EMEKLİ MAAŞINDA ZAM HESABI

Zam oranına göre en düşük memur emeklisi maaşının 17 bin liraya yükselmesi bekleniyor. İşçi, Bağ-Kur ve tarım emeklilerine yapılacak temmuz zammı ise enflasyona göre yapılacak. Yılın ilk yarısı için beklenen enflasyon verisi yüzde 25 olurken, Bağ-Kur, işçi ve tarım emeklileri için de yüzde 25 zam yapılacak. 

Emekli maaşlarına gelecek zamla birlikte, en düşük emekli maaşına da zam yapılacak. 2024'ün başında 10 bin liraya yükselen en düşük emekli maaşı artırılmaması halinde kök maaşa yüzde 25'lik zammın yansıtılması bekleniyor. Kök maaşı 10 bin liranın altında olan vatandaşlara 10 bin lira ödenmeye devam edilecek. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.