Emeklilere bir müjde daha! Bakan Işıkhan açıkladı: Bir ay boyunca ücretsiz olacak

Emeklilere bir müjde daha! Bakan Işıkhan açıkladı: Bir ay boyunca ücretsiz olacak
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, emeklilere müjdeyi verdi! Emekliler bir ay boyunca ücretsiz faydalanabilecekler...

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, Emekliler Yılı’nda milyonlarca emekliyi ilgilendiren önemli düzenlemeleri açıkladı. Bakan Işıkhan, emeklilere yönelik birçok yeni hizmetin devreye gireceğini belirtti. 

‘GECE, GÜNDÜZ DEMEDEN ÇALIŞIYORUZ’ 

Bakan Işıkhan, son 22 yılda emekli aylıklarına yapılan zam oranlarını hatırlatarak "Emeklilerimizin, emeklilik dönemini en iyi koşullarda geçirmelerini sağlamak için Bakanlık olarak yoğun çaba sarf ediyoruz. Bunun için de gelir-gider dengesinin korunduğu, sürdürülebilir bir sosyal güvenlik sistemini inşa etmenin en temel vazifemiz olduğunu biliyoruz. Öncelikle şunu paylaşmak isterim, Sayın Cumhurbaşkanımız da açık bir şekilde ifade etti. Emeklilerimizin, özellikle bir kısım emeklimizin durumlarının farkındayız. Beklentilerinin de farkındayız. Tüm emeklilerimizin daha iyi bir yaşam standardını hak ettiklerini biliyoruz. Bunun için de gece, gündüz demeden çalışıyoruz." ifadelerini kullandı. 

TASARRUF TEDBİRLERİ VE EKONOMİK ADIMLAR 

Bakan Işıkhan, son dönemde hükümet olarak ekonomik ve politik yönden ciddi adımlar attıklarını ve en son tasarruf tedbirleri ve verimlilik paketi açıkladıklarını belirtti ve şöyle devam etti: "Her kurumumuz gibi biz de bu tedbirleri ve daha fazlasını hayata geçirmeye başladık. Gerek emeklilerimiz gerekse çalışanlarımız bizlere güvensin, Türkiye'yi 22 yılda getirdiğimiz nokta gibi inşallah kısa bir süre içerisinde enflasyonu kontrol altına alarak emeklilerimiz için de tüm vatandaşlarımız için de kalıcı refah artışını sağlayacağız."  

BİR AY BOYUNCA EMEKLİLERE ÜCRETSİZ OLACAK 

Işıkhan, paydaşlarla yapılan görüşmeler sonucunda, KYK yurtlarının yanı sıra Gençlik ve Spor Bakanlığı tesislerinin de emeklilere ücretsiz açılacağını belirterek şu ifadeleri kullandı: "Paydaşlarımızla görüşmelerimiz neticesinde netleşen desteklerin bir kısmını sizlerle paylaşmak isterim. Kredi ve Yurtlar Kurumu bünyesinde yaz aylarında uygun olan yurtlar, bir aylık dönemde emeklilerimizin ücretsiz kullanımına açılacak. Bunun yanında Gençlik ve Spor Bakanlığımız bünyesindeki tesisleri ücretsiz olarak tüm emeklilerimize açma kararı aldı. Emeklilerimiz tüm illerde yer alan kamuya ait misafirhane, öğretmenevleri, sosyal tesis ve konukevlerinden tıpkı kamu görevlileri gibi yüzde 15 indirimli faydalanabilecek. Sendikalarımızın misafirhanelerinde ve sosyal tesislerinde emeklilerimize özel indirimler sağlanmaktadır. "

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.