Emeklilerin hesabı parayla dolacak! Çifte promosyon fırsatı: İşte bilmeniz gerekenler...

Emeklilerin hesabı parayla dolacak! Çifte promosyon fırsatı: İşte bilmeniz gerekenler...
Emeklilerin yüzünü güldüren haber geldi. Çifte promosyon fırsatlarıyla, emekli hesabınız parayla dolacak. İşte bilmeniz gerekenler...

Emekli maaşları ülke gündemindeki yerini korurken, bir müjdeli haber daha geldi. Maaş zamlarından memnun olmayan emekliye çifte promosyon müjdesi verildi. O emeklilerin hesabı parayla dolup taşacak. İşte bilmeniz gerekenler...

ÇİFTE PROMOSYON FIRSATI

Emekliler, belirli koşullar altında çift maaş alabilme hakkına sahiptir. Çift maaş alan emekliler, bankalardan da çift emekli promosyonu alma fırsatı yakalayabilir.

Sigortalı bir kişi vefat ettiğinde, eğer sigortalılık süresi uygunsa, geride kalan eşine aylık bağlanır. Çalışmayan veya emekli olmayan eş, vefat eden sigortalının aylığının yüzde 75’ini alırken, çalışan veya emekli eş ise bu aylığın yüzde 50’sini almaktadır.

YAŞLILIK VE ÖLÜM SİGORTASI ÖDENMELİ

Sigortalının vefatından sonra, belirli bir prim gün sayısını tamamlayan hak sahiplerine aylık bağlanır. Bu bağlamda, en az bin 800 gün malullük, yaşlılık ve ölüm sigortası primi ödenmiş veya SSK sigortalıları için, borçlanma süreleri hariç olmak üzere en az 5 yıl sigortalı olup toplamda 900 gün malullük, yaşlılık ve ölüm sigortası primi ödenmiş olması gerekmektedir.

ÇİFTE PROMOSYONDA BİLMENİZ GEREKENLER

Emekli maaşlarına yapılan zamlarla birlikte, bankaların emekli maaşlarına ödediği promosyonlar 24 bin liraya kadar çıkabiliyor. Bunun için, emekli maaşlarının farklı bankalardan alınması gerekiyor. Eğer emekli iki ayrı dosyadan maaş alıyorsa, bu maaşları farklı bankalardan alarak iki ayrı promosyon alabilir. Ancak, iki maaşı da aynı bankadan almak durumunda ise yalnızca tek bir promosyon verilmektedir.

Örneğin, kendi emekliliğinden 15 bin lira maaş alan ve eşinden 9 bin 500 lira ölüm aylığı alan bir kişi, eğer her iki ödemeyi de aynı bankadan alıyorsa, toplam 24 bin 500 liralık maaş dilimi üzerinden en az 12 bin lira promosyon alabilir. Ödemeleri ayrı bankalardan alması durumunda ise, kendi maaşı için en az 10 bin lira, ölüm aylığı içinse en az 5 bin lira promosyon alabilecektir. Bu tutar, tercih edilen bankaya göre artış gösterebilir.

Bayram ikramiyeleri ise, iki ayrı ödeme alan emeklilere en yüksek ödemeyi sağlayan tek dosya üzerinden yatırılmaktadır. Kişi hem emekli maaşı hem de ölüm aylığı alıyorsa, emekli maaşından dolayı 3 bin lira bayram ikramiyesi alabilmektedir.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.