Emlak uzmanlarından uyarı: Kira fiyatlarında artış devam edecek

Emlak uzmanlarından uyarı: Kira fiyatlarında artış devam edecek
Temmuz ayının enflasyon verilerinin açıklanması sonrasında ağustos ayı kira artış oranı da netleşti. Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) yıllık bazda %61,78 aylık bazda ise %3,23 olarak açıklandı. Enflasyon verilerinin etkisiyle kira artış oranı %65,93 olarak güncellendi.

Merkez Bankası Başkanı Fatih Karahan Enflasyon Raporu sunumunda İstanbul'da ev fiyatlarına yönelik açıklamalarda bulunmuştu. Karahan,fiyat artışlarının önceki dönemlere göre daha düşük olduğunu, fakat İstanbul'a göçün artması ve sıkı para politikalarının etkisiyle kira fiyatlarının yükselmeye devam ettiğini bildirildi.

OKULLARIN AÇILMASIYLA KİRALAR YÜKSELECEK 

Sektör yetkililerinin ise  Ekim ayında üniversitelerin açılmasıyla birlikte  büyük şehirlerde taşınmanın artcağının bu yüzden kira fiyatlarının bu dönemde yeniden yükselebileceğini öngörüyor.

Gayrimenkul uzmanı Olcay Selvi ise konuyla ilgili, "İstanbul'da 100 metrekarelik bir dairenin kira ortalamasının 20 bin TL civarında . Selvi, mevcut kira artış oranlarının bu rakamı yaklaşık 33 bin TL'ye çıkarabilir ancak şu anda aynı dairenin boş fiyatının 25 bin ile 27 bin TL arasında değişiyor." dedi. 


 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.