En çok istihdam edilen sektörler açıklandı: 15 milyon çalışanı var

En çok istihdam edilen sektörler açıklandı: 15 milyon çalışanı var
Türkiye İstatistik Kurumu'nun (TÜİK), hizmet sektörlerindeki istihdam verilerini açıkladı. Buna göre, inşaat ve ticaret-hizmet sektörlerinde ücretli çalışanların sayısı 15 milyon 601 bin 522 olarak belirlendi.

Türkiye İstatistik Kurumu'nun (TÜİK) açıkladığı verilere göre, Haziran ayında sanayi, inşaat ve ticaret-hizmet sektörlerinde istihdam edilen ücretli çalışanların sayısı 15 milyon 601 bin 522 olarak belirlendi. Geçen yılın aynı döneminde bu sayı 15 milyon 82 bin 853 seviyesindeydi.

Verilerin detaylarına baktığımızda, konaklama ve yiyecek hizmetleri sektöründe istihdamda dikkat çekici bir artış gözleniyor. Bu sektör, yılın başından itibaren sürekli bir yükseliş eğiliminde olup, Mayıs ve Haziran aylarında rekor seviyelere ulaştı. Geçen yıl 1 milyon 89 bin 256 çalışanla kapanış yapan konaklama ve yiyecek hizmetleri sektörü, 2024'ün ilk ayında 1 milyon 82 bin 554 kişiye iş sağladı.

Şubat ayında sektörde istihdam edilen kişi sayısı 1 milyon 85 bin 910 iken, Mart'ta bu sayı 1 milyon 135 bin 178'e, Nisan'da ise 1 milyon 219 bin 640'a yükseldi. Mayıs ayında 1 milyon 312 bin 342 çalışana ulaşan sektör, Haziran ayında bu ivmeyi koruyarak tüm zamanların en yüksek seviyesi olan 1 milyon 370 bine çıktı. Bu rakam, bir önceki yılın aynı dönemine göre %8,4'lük bir artışa işaret ediyor.

Pariterium Danışmanlık'ın kurucusu Dr. İsmet Demirkol, konaklama ve yiyecek hizmetleri sektörünün Türkiye ekonomisi açısından taşıdığı öneme dikkat çekti. Sektörün turizmle yakın ilişkisine değinen Demirkol, bu alandaki büyümenin ülke ekonomisine büyük katkı sağladığını ifade etti.Demirkol, “Sektörün turizmle iç içe olması, döviz kazandırma kapasitesi açısından da önemli. Artan döviz gelirleri, ilerleyen dönemde cari açığın azaltılmasına yardımcı olurken, döviz kurlarındaki baskıyı da hafifletiyor” şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.