En düşük emekli maaşına iyileştirme hazırlığı: O rakama çıkması bekleniyor

En düşük emekli maaşına iyileştirme hazırlığı: O rakama çıkması bekleniyor
Uzun süredir herkes tarafından tartışılan emekli maaşı rakamları için yeni düzenlemeler gündeme geldi. Edinilen bilgilere göre en düşük emekli maaşının artırılması için yeni bir hazırlık yapılıyor.

En düşük emekli maaşlarını artırmak için harekete geçildiği öğrenildi.  Ekonomim’den Besti Karalar’ın aktardığına göre, AK Parti kurmayları, şu anda 10 bin TL seviyesinde olan en düşük emekli maaşını en az 12 bin TL'ye çıkarmayı planlıyor.

AK Parti'nin yeni düzenleme çalışmasının hafta içinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın onayına sunulacağı belirtildi.

ONAYLANIRSA TEMMUZ AYI İÇİNDE YASALAŞABİLİR

Erdoğan'ın da bu düzenlemeyi onaylaması halinde, çalışma hızla Meclis gündemine alınacak ve temmuz ayı içinde yasalaşması bekleniyor. Ancak artışın detayları, kaç emekliyi etkileyeceği ve maliyeti gibi konular, Erdoğan'a sunulacak raporda detaylandırılacak.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, daha önce 2024'ü "emekli yılı" ilan etmiş ve 25 Ocak 2024 tarihinde en düşük emekli aylığının 10 bin TL olarak belirlendiğini açıklamıştı. Eğer düzenleme kabul edilirse, 2024 içinde emekli maaşlarında ikinci bir iyileştirme gerçekleşmiş olacak.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.