Enflasyon asgari ücreti eritiyor: 3184 TL buharlaştı

Enflasyon asgari ücreti eritiyor: 3184 TL buharlaştı
Türkiye'de artan enflasyon ve hayat pahalılığı, maaşlarda ve vatandaşın alım gücünde gerilemeye neden oluyor. Ocak ayında 17 bin 2 lira olarak belirlenen asgari ücretin alım gücü 5 ayda 3 bin 148 lira eriyerek 13 bin 854 liraya düştü. Memur ve emekli maaşları da enflasyon canavarı karşısında erimesini sürdürüyor. Detaylar haberimizde...

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), 5 aylık enflasyonu yüzde 22.72 olarak açıkladı. Enflasyon Araştırma Grubu (ENAG) bu rakamı yüzde 33.08 olarak hesapladı. Bu fark, vatandaşın alım gücünün önemli oranda gerilemesine
neden oldu.

ASGARİ ÜCRET VE MEMUR MAAŞI BUHARLAŞTI

En düşük memur maaşı son 5 ayda 6 bin 292 lira eriyerek 27 bin 691 liraya  geriledi. Bu durum, memurların da alım gücünde önemli bir düşüş yaşamasına neden oldu.

Enflasyondan asgari ücretli de nasibini aldı. Ocak ayında 17 bin 2 lira olarak belirlenen asgari ücretin alım gücü 5 ayda 3 bin 148 lira eriyerek 13 bin 854 liraya kadar düştü.

Yeni Projenmxc

EMEKLİ ENFLASYONA YENİLDİ

Temmuz'da maaş iyileştirmesi beklentisine giren emekliler de enflasyona yenildi. Buna göre en düşük memur emeklisinin 12 bin 920 lira olan aylığının alım gücü 10 bin 528 liraya, en düşük işçi emeklisinin 10 bin lira olan aylığının alım gücü ise 8 bin 149 liraya geriledi.

Ekonomideki bu tablo karşısında önümüzdeki temmuz ayında asgari ücretli ve emekli maaşlarına iyileştirme yapılıp yapılmayacağı merakla bekleniyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.