Enflasyon raporu tahminleri değiştirdi! Emekli ve memur zammında yeni hesap...

Enflasyon raporu tahminleri değiştirdi! Emekli ve memur zammında yeni hesap...
Yılın ikinci enflasyon raporu tahminleri değiştirdi. Merkez Bankası'nın paylaştığı rapora göre emekli ve memur zammında yeni hesap geldi. İşte yeni hesap...

Memur ve emeklilerin gündeminde yer alan enflasyon raporunda yılın ikincisi paylaşıldı. Merkez Bankası'nın paylaştığı raporda, enflasyon tahminlerinde değişikliğe gidildiği görüldü. Revize edilen tahminlerin ardından uzmanlar memur ve emekli zammında yeni tahminleri duyurdu. İşte tüm detaylar...

MAYIS AYINDA ZİRVEYİ GÖRECEK

Yılın ikinci enflasyon raporu kısa süre önce açıklandı. Merkez Bankası Başkanı Fatih Karahan'ın açıklamasına göre, yıl sonu enflasyon tahmini 2 puan yükseltildi. Yıl sonu enflasyon tahmini son rapora göre yüzde 36'dan yüzde 38'e yükseliş gösterdi. 2025 - 2026 yılları için tahminlerde bir değişiklik yapılmadı. Enflasyonda zirve beklentisinden bahseden Karahan, mayıs ayı için zirve beklediğini paylaştı.

Enflasyon hesaplamalarına göre, zirvenin 75 - 76 seviyelerinde olacağına dair öngörüler paylaşıldı. Enflasyondaki düşüşleri işaret eden Karahan, "Mayıs ayından itibaren düşmeye başlayacak” sözlerini kullandı.

Vsqnz 1658985777 1467 (2)

ENFLASYON DEĞERLENDİRMESİ

Merkez Bankası'nın paylaştığı enflasyon raporunun ardından konuya dair uzmanlardan açıklamalar geldi. Milliyet.com.tr'ye açıklamalarda bulunan Yeminli Mali Müşavir ve Ekonomist Muhammet Bayram değerlendirmede bulundu. Yıl sonu enflasyonunun yüzde 38'e yükselmesini gündeminde alan Bayram, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in açıklamalarını hatırlattı. Enflasyonda yüzde 40'ın psikolojik sınır olduğunu hatırlatan Bayram, yıl sonu yüzde 40'a yakın bir enflasyon görebileceğimizden bahsetti.

Bakan Karahan'ın da açıkladığı gibi, bedava doğal gazın sona ermesiyle enflsayonun pik yapacağı tahmin ediliyor. Mayıs ayında enflasyon yüzde 75 - 76 seviyelerine kadar yükselebilir. Haziran ayında düşüş öngörülürken, baz etkisiyle düşüş yaşanacağı belirtildi. Ekonomist Bayram, söz konusu enflasyon hedeflerinin ulaşabilir olduğunun altını çizdi. 

0X0 2019 Emekli Ikramiyesi Ne Kadar Emekli Ikramiyesi Ne Zaman Yatacak 1549743077318

EMEKLİ VE MEMUR ZAM HESABI

Emekli ve memur maaşlarında belirleyici olacak enflasyon için son iki ay kaldı. İlk 4 aylık enflasyon verileri yüzde 18,72'ye yükseldi. Mayıs ve Haziran ayı enflasyon verileri de yüzde 3 seviyesinde olursa, Temmuz ayında yüzde 25'lik bir enflasyon farkı tahmin ediliyor. Enflasyon farkına göre emekliler yüzde 25'e varan bir zam almaya hak kazanacak. Memur ve memur emeklileri toplu sözleşmeden dolayı yüzde 20 seviyesinde bir artış alacaktır. Bayram'ın tahminlerine göre, SSK ve Bağ-Kur emeklileri ilave yüzde 5'lik refah payı artışıyla yüzde 30'a varan bir zam alabilir.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.