Enflasyon yeni krizi doğurdu! Büyük risk kapıda

Enflasyon yeni krizi doğurdu! Büyük risk kapıda
Yükse enflasyon inşaat sektörünü vurdu! Konut yapımı durma noktasına geldi. Yeni kriz resmen kapıda. İşte merak edilen detaylar

Son dönemde artan enflasyon, inşaat sektörünü olumsuz etkileyerek konut yapımını neredeyse durma noktasına getirdi. Ekonomik koşulların kötüleşmesi, konut satışlarında ciddi bir düşüşe yol açarken, kiralık daire bulma sorununu daha da derinleştiriyor. Bu gelişmeler, mevcut kiracılar için ani kira artışlarına dair endişeleri artırıyor.

Vergi Düzenlemesinde Belirsizlik Sürüyor

Ev sahipleri ve kiracıları yakından ilgilendiren vergi düzenlemesine ilişkin belirsizlik devam ediyor. Kiracılar ve ev sahipleri, bu süreci endişeli bir şekilde takip ediyor. Haziran ayında Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne sunulması planlanan taslakta, kira vergisinin yüzde 50’nin üzerinde artırılması ve evini 5 yılın sonunda satanlara ek vergi getirilmesi öngörülüyor. Ayrıca, iki veya daha fazla eve sahip olanların emlak vergisi yükünün artabileceği konuşuluyor.

Tapu Harçlarında Artış Beklentisi

Yeni düzenlemenin, tapu harç fiyatlarında da belirgin bir artışa yol açması bekleniyor. Bu düzenlemenin yürürlüğe girmesiyle birlikte, yapılacak olan konut satışlarının bu durumdan etkilenmesi kaçınılmaz görünüyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.