Ev alacaklar dikkat! Fiyatlarda rekor düşüş: Rakamları gören gözlerine inanamadı

Ev alacaklar dikkat! Fiyatlarda rekor düşüş: Rakamları gören gözlerine inanamadı
Ev sahibi olmak isteyenler ilan ilan geziyor. Fiyatlardaki rekor düşüşe ekonomist isim dikkat çekti. Yeni rakamları gören gözlerini ovalıyor. İşte tüm detaylar.

Ev fiyatlarındaki düşüşe dikkat çeken ekonomist, İstanbul'dakği konu piyasasını işaret etti. Düşüşlerin yaşandığını söyleyerek, konut yatırımı yapanlara seslendi. Düşük faiz bekleyenlere ise bir tavsiyede bulundu. İşte tüm detaylar...

GERÇEK DÜŞÜŞ DAHA SERT

Ekonomist Bora Özkent, son sosyal medya paylaşımında İstanbul'daki konut piyasasını mercek altına aldı. Özkent, dolar bazında yıllık %20'lik düşüşün, enflasyonla birlikte %24'lük bir kayba denk geldiğini ve gerçek düşüşün muhtemelen daha sert olduğunu belirtti.

1556461

YATIRIM ARACI OLMAKTAN ÇIKTI

Özkent, "4 yıllık kazanç" göstergesinin önümüzdeki aylarda erimesini beklediğini ve yatırımcıların geçmişe değil geleceğe bakması gerektiğini vurguladı. Konutun artık bir yatırım aracı olmaktan çıktığını savunan Özkent, kiracı-ev sahibi dengesizliği ve yeni vergi politikalarına dikkat çekti.

İnşaat maliyetlerindeki artışın arsa fiyatlarından ve yüksek kar marjlarından kaynaklandığını belirten Özkent, alım gücü düşen toplumun arsa fiyatlarını ve inşaatçı karlarını aşağı çekeceğini öngördü. Ayrıca, Türkiye nüfus artışının yavaşladığını ve dış göçün de azalabileceğini ifade etti.

Tuik Verilerine Gore En Cok Kon 6 R P K Cover

ESKİ KONUTLARDA DÜŞÜŞ DAHA SERT OLACAK

Düşük faizli kredilerin birkaç yıl boyunca unutulması gerektiğini belirten Özkent, hükümetin orta vadeli programına atıfta bulundu. Özkent, önümüzdeki yıl dolar bazında 4 yıllık kazancın %50'nin altına inebileceğini ve eski konutlarda bu düşüşün daha sert olacağını tahmin etti.

Özkent, yatırım için konut düşünenlere paralarını daha iyi değerlendirebilecekleri varlıklar olduğunu hatırlatarak, "Oturmak için değil de yatırım için konut düşünenler paralarını çok daha iyi şekilde değerlendirebilecekleri varlıklar olduğunu asla unutmasınlar" ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.