Ev sahipleri sevinemeyecek! Kirada yüzde 25 zam sınırı yerine...

Ev sahipleri sevinemeyecek! Kirada yüzde 25 zam sınırı yerine...
Kiracıyı koruma adına getirilen yüzde 25 zam sınırı kaldırılıyor. Peki yerine başka uygulama gelecek mi? İşte detaylar...

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, yaptığı açıklamada temmuz ayı itibarıyla sona erecek olan kirada yüzde 25 zam sınırının devam etmeyeceğini duyurdu. 2022 yılında alınan bu karar, konut kiralarında yıllık zam tavanını yüzde 25 ile sınırlıyordu. Şimşek, bu uygulamanın piyasa ekonomisine aykırı olduğunu ve sadece olağanüstü dönemler için geçerli bir tedbir olduğunu belirterek, yaz aylarında uzatılması için bir sebep olmadığını ifade etti. 

KİRACILAR VE EV SAHİPLERİ İÇİN YENİ DÜZENLEMELER GELİYOR 

İki yıldır uygulanan yüzde 25'lik kira tavanı, yeni kiracılar ve eski kiracılar arasındaki ücret farkının büyük ölçüde artmasına neden oldu. Bu durumun, kira fiyatlarında ciddi dengesizlikler yarattığına dikkat çeken Bakan Şimşek, uygulamanın devam etmesinin piyasa şartlarına aykırı olduğunu belirttiği açıklamasında şu ifadeleri kullandı: "Devam etmesi için bir sebep görmüyorum, etmemesi gerektiğini düşünüyorum, etmesi yönünde yapılan bir çalışma da yok. Büyük ihtimalle devam etmez diye düşünüyorum" 

Halk'ın haberine göre, devreye alınması beklenen yeni uygulamayla ilgili kulis bilgileri gelmeye başladı. Gündemdeki ilk senaryoya göre, mevcut yüzde 25'lik tavanın bir yıl boyunca yüzde 50'ye çıkarılması düşünülüyor. İkinci senaryoda ise kira zam sınırının, Üretici Fiyat Endeksi (ÜFE) ve Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) oranlarına göre belirlenmesi planlanıyor. 

Bu değişikliğe ilişkin kesin bilgiler ise haziran ayında resmen açıklanacak. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.