Evlenmenin maliyeti katlandı: 500 bin TL'yi aşıyor

Evlenmenin maliyeti katlandı: 500 bin TL'yi aşıyor
Türkiye genelinde yaz aylarının başlamasıyla birlikte binlerce çift evlenmek için düğün sezonunu açtı. Son dönemdeki piyasalara göre, Türkiye'de yılda ortalama 550 bin çift evlenirken, araştırmalar, çiftlerin düğün yapmak için kesenin ağzına açmak zorunda olduğunu ortaya koydu.

Türkiye genelinde yılda ortalama 550 bin çiftin hayatlarını birleştirdiği bilinirken, İstanbul'un düğün ekonomisi yıllık 6 milyar TL'yi aşan büyüklüğüyle dikkat çekiyor. Bu sezonun merkezi ise düğün alışverişinde akla ilk gelen yer olan Eminönü oldu. Burada yapılan araştırmalar, düğün hazırlıklarının başlangıç noktası olarak kabul edilen bu semtteki maliyetlerin çiftleri düşündürüyor.

Organizasyon şirketleri, kişi sayısına ve istenen fonksiyonlara göre mekanlar ayarlıyor; perde, arka fon süslemeleri, özel sandalyeler ve hediyelikler için kutular gibi detayları da içeren bu organizasyonların maliyetleri 3 bin TL'den başlayıp 25 bin TL'ye kadar çıkabiliyor.

DÜĞÜN MASRAFLARI DUDAK UÇUKLATIYOR

Söz ve nişanın ardından en büyük maliyet kalemi düğün organizasyonu oluşturuyor. Hafta içi ve hafta sonu düğünlerine göre fiyat farklılıkları gösteren İstanbul'daki düğün salonlarında, yemekli düğünlerde kişi başı ortalama 250 TL talep ediliyor. Salon kiralamaları ise Üsküdar gibi semtlerde 20 bin TL'ye kadar çıkarken, büyük kapasiteli salonların fiyatları Başakşehir gibi yerlerde 150 bin TL'yi bulabiliyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.