Fahiş kiralara boş daire formülü: İstanbul'da 600 bin konut devreye girsin

Fahiş kiralara boş daire formülü: İstanbul'da 600 bin konut devreye girsin
İstanbul'da fahiş kiralarda yüzde 25 düşüş sağlandı ancak bu fiyatlardan daha geriye gidiş beklenmediğini belirten gayrimenkul uzmanları, 600 bin boş dairenin sisteme girmesinin rekabetçi bir piyasa oluşturacağını ifade ediyor. İşte fahiş kiralara çözüm önerileri...

İstanbul'da son dönemde kira fiyatlarında yaşanan yüzde 25'lik düşüşün kalıcı ve hissedilir hale gelmesi gayrimenkul uzmanlarına göre zor gözüküyor ancak piyasayı rahatlatabilecek bir çözüm öneriliyor.

600 BİN BOŞ DAİRE DEVREYE GİRSİN

Dünya Gazetesi'nden Hangül'ün haberine göre; uzmanlar ''İstanbul'da bölgesine, binanın yaşına, sosyal imkanlarına göre kiralar değişiklik gösteriyor, şu anda 10 bin liraya da 300 bin liraya da lüks sitelerde 15 bin dolara da kira var'' tespitinde bulundu.

B Nmö

Kiraya yüzde 25 zam tavanının kalkmasıyla 400 bin ile 600 bin olduğu tahmin edilen boş evlerin sisteme girmesinin piyasayı rahatlatacağını belirten uzmanlar, ''Şu anda 1 evi olan da 16 dairesi olan da Temmuz'u bekliyor, boş evler arza girerse rekabetçi piyasa olur'' değerlendirmesinde bulundu.
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.