3 il daha 'faizsiz evlilik kredisi' projesine dahil edildi

3 il daha 'faizsiz evlilik kredisi' projesine dahil edildi
Evlenmek isteyen gençlere faizsiz kredi sağlayan "Aile ve Gençlik Fonu" projesinin hayata geçirileceği yeni iller açıklandı. Fona dahil edilen yerler, doğurganlık oranının en düşük olduğu 3 Batı Karadeniz şehri oldu.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, yurt genelinde doğurganlık hızının en düşük olduğu Karabük, Bartın ve Zonguldak’ta şartları sağlayan çiftlerin “Aile ve Gençlik Fonu”na başvurularını almaya başladıklarını açıkladı.

İL KEZ DEPREM BÖLGELERİNDE UYGULANDI 

Projenin pilot uygulaması, 6 Şubat depremlerini yaşayan Adıyaman, Gaziantep’in İslahiye ve Nurdağı ilçeleri, Hatay, Kahramanmaraş ve Malatya’da başlatılmıştı. Bakan Göktaş; 48 ay vadeli, 2 yıl geri ödemesiz, 150 bin lira tutarında faizsiz kredi desteğinin büyük ilgi gördüğünü belirtti.

3 BİN 963 ÇİFT KREDİDEN YARARLANDI

Projeye başvurular, 15 Şubat itibarıyla "www.aile.gov.tr" adresi üzerinden alınmaya başlandı. Aile ve Gençlik Fonu’na şimdiye kadar 12 bin 132 çift başvurdu ve şartları yerine getiren 3 bin 963 çift krediden yararlandı.

3 ŞEHİR DAHİL EDİLDİ

Projenin pilot uygulamasının ikinci bölümünü başlattıklarını açıklayan Bakan Göktaş, "TÜİK verilerine göre doğurganlık hızının en düşük olduğu Karabük, Bartın ve Zonguldak’ı “Aile ve Gençlik Fonu"na dahil ettik. Bu 3 ilden şartları sağlayan çiftlerimizin başvurularını almaya başladık.” dedi.

GELİR ŞARTI DEĞİŞTİ

Öte yandan çiftlerin toplam gelirlerinin 2 asgari ücreti aşmaması şartında düzenlemeye gidildi. Bakan Göktaş, “Gelir kriterini, kişilerin alabilecekleri ek ödemeleri de kapsayacak şekilde 2,3 asgari ücrete çıkartıyoruz.” açıklamasını yaptı.
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.