Faturalara yeni sistem! 1 milyon abone daha fazla ödeyecek

Faturalara yeni sistem! 1 milyon abone daha fazla ödeyecek
Elektrik ve doğal gaz faturalarında yeni düzenleme geliyor. Yüksek tüketim yapan abonelere ek maliyet getirilecek. Uygulama, 2025'te devreye girecek ve 1 milyon aboneyi etkileyecek.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, elektrik ve doğal gaz faturalarına yönelik önemli açıklamalarda bulundu. Bayraktar, mevcut desteklerin süreceğini ancak daha sürdürülebilir ve adil bir faturalandırma modeline geçileceğini belirtti.

Yeni sistemde, özellikle yüksek tüketim yapan abonelerin maliyetlere katkı sunmaları hedefleniyor. Bu düzenlemenin, gelir durumuna göre farklı bir faturalandırma modeli içerdiğini vurgulayan Bayraktar, 2025'te hayata geçmesi planlanan uygulamanın yaklaşık 1 milyon aboneyi etkileyeceğini açıkladı.

YÜKSEK TÜKETİCİYE EK MALİYET

Bayraktar, yeni modelin ayrıntılarıyla ilgili yaptığı açıklamada yüzde 3’lük dilim yüksek tüketim kategorisinde yer alındığını ve bu gruptaki abonelerin maliyetine katlandığı bir destek modeline geçmek istendiğini belirtti. Bayraktar, böylece hem enflasyonla mücadele edileceğini hem de daha adil bir enerji desteği sağlanacağını bildirdi.

Bu arada tü­ketim gruplarında farklı bir uygulama içe­risine girebiliriz” diye konuştu. Yüzde 3’lük dilimin yüksek tüketim kategorisinde yer aldığını tahmin ettiklerini dile getiren Bay­raktar, maliyetine katlanabilecek gruplarda maliyet esaslı fiyatlandırmaya geçmeyi he­deflediklerini bildirdi. Bayraktar, yaklaşık 1 milyon aboneyi etkileyeceği düşünülen uy­gulamanın 2025’te hayata geçmesini planla­dıklarını söyledi.

SAKARYA GAZ SAHASI İÇİN YURT DIŞINDAN TEKLİFLER

Bakan Bayraktar, Sakarya Gaz Sahası'nda keşfedilen doğal gazın rekor sürede karaya ulaştırıldığını belirterek, “Uluslararası petrol ve doğal gaz şirketlerinden Sakarya sahasında ortak­lık için teklifini veren var. Mevcut sahaya or­tak olmak isteyenler var” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.