Fed'den büyük bankalar için sermaye gerekliliklerinde artış

Fed'den büyük bankalar için sermaye gerekliliklerinde artış
Fed, büyük bankalar için sermaye gerekliliklerinde yüzde 9 artış öngören taslak kuralı duyurdu. Bankaların sermaye planında yapılacak değişiklikler açıklandı.

ABD Merkez Bankası'nın (Fed) Denetimden Sorumlu Başkan Yardımcısı Michael Barr, büyük bankaların sermaye gerekliliklerini artıracak taslak kuralda yapılan değişiklikleri açıkladı. Barr, başkent Washington'daki Brookings Enstitüsü'nde yaptığı konuşmada, bankalara yönelik sermaye planında atılacak sonraki adımları detaylandırdı.

BÜYÜK BANKALARIN SERMAYESİNDE YÜZDE 9 ARTIŞ BEKLENTİSİ

Yaklaşık bir yıl önce büyük bankalar için risk tabanlı sermaye gerekliliklerini değiştirecek kural önerdiklerini belirten Barr, bu süreçte yapılan geniş ve maddi değişikliklerin gerekliliğine vurgu yaptı. Yeni teklife göre, ABD Federal Mevduat Sigorta Kurumu (FDIC) ve Para Birimi Kontrol Ofisi (OCC) ortaklığında sunulan düzenlemede büyük bankaların sermayesinde yüzde dokuz artış öngörülüyor.

ARTIŞIN EKONOMİYE OLASI ZARARLARI

Temmuz 2023'te açıklanan taslak kural ile ABD'de toplam varlığı 100 milyar dolar veya daha fazla olan bankalar için sermaye gerekliliklerinde yüzde 19 artış öngörülmüştü. Bu düzenlemenin ekonomiye olası zararları konusunda JPMorgan Chase, Wells Fargo, Bank of America, Citigroup, Goldman Sachs ve Morgan Stanley gibi büyük bankaların üst yöneticileri uyarılarda bulunmuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.