Fed'in Bej Kitap raporu: Ekonomik faaliyet yavaşlıyor, fiyatlarda ılımlı artış var

Fed'in Bej Kitap raporu: Ekonomik faaliyet yavaşlıyor, fiyatlarda ılımlı artış var
ABD Merkez Bankası'nın Bej Kitap raporuna göre, ekonomik faaliyette genel bir yavaşlama gözlemleniyor ve fiyatlarda ılımlı artışlar yaşanıyor.

ABD Merkez Bankası (Fed), ekonomik faaliyette son haftalarda bir yavaşlama ve fiyatlarda ılımlı artışlar yaşandığını bildirdi. Fed'in eylül ayı için yayımladığı "Bej Kitap" raporunda, ülke genelindeki ekonomik durumu değerlendiren analizler yer aldı. Rapor, Amerikan ekonomisindeki faaliyetlerin üç bölgede hafif artış gösterdiğini, ancak geçen rapor dönemindeki beş bölgeden dokuz bölgeye çıkan yatay veya azalan faaliyet bildirimlerinin çoğunlukta olduğunu belirtiyor.

FİYATLARDA ILIMLI ARTIŞ

İstihdam seviyelerinin genel olarak sabit kaldığı, işten çıkarmaların nadir olduğu ve ücret artışlarının ılımlı düzeyde olduğu vurgulandı. Üretim faaliyetlerinde çoğu bölgede bir azalma gözlemlenirken, ekonomik faaliyetlerin gelecek aylarda istikrarlı kalması veya bir miktar iyileşme göstermesi bekleniyor. Ancak üç bölgede hafif düşüş öngörülüyor. Raporda, genel olarak fiyatlarda ılımlı bir artış yaşandığı ve gelecekte fiyat ve maliyet baskılarının daha da sabitlenmesinin veya azalmasının beklendiği ifade ediliyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.