Ferrari’nin ilk elektrikli aracı yakında piyasada: Fiyatı dudak uçuklatacak!

Ferrari’nin ilk elektrikli aracı yakında piyasada: Fiyatı dudak uçuklatacak!
Otomobil sektörünün en tanınan ve lüks markalarından Ferrari, ilk elektrikli aracını satışa sunmaya hazırlanıyor. Yeni elektrikli modelin fiyatının ise dudak uçuklatacak seviyede olacağı açıklandı.

Otomobil sektörünün lider markalarından Ferrari, ilk elektrikli modelini piyasaya sürmeye hazırlanıyor. İlk elektrikli Ferrari’nin fiyatı belli oldu. Peki otomobil devinin ilk elektrikli aracının fiyatı ne kadar olacak? İşte elektrikli Ferrari ile ilgili tüm detaylar...

Thumbs B C Fa8Bfae03Cf53Ff1De7Beb3C48E7Eaf9

Reuters'a konuşan bir kaynak, Ferrari'nin ilk elektrikli modelinin en az 500 bin euro (535 bin dolar) olacağını belirtti.

Bu fiyat, Ferrari'nin mevcut içten yanmalı motorlu modelleri için ortalama satış fiyatının oldukça üzerinde bulunuyor ve rakip modellerin fiyatlarını geride bırakıyor. Örneğin, Porsche'nin elektrikli Taycan modeli yaklaşık 100 bin eurodan başlıyor.

Yeni Projeggkuk

FİYAT STRATEJİSİ 

Ferrari'nin fiyat stratejisi, ultra zengin müşteri kitlesinin elektrikli araçlara olan ilgisini ve buna karşı gösterdikleri hazır olma düzeyini yansıtıyor.

Şirket ayrıca, yeni elektrikli araç modelinin üretimi için Maranello'da yeni bir fabrika açmaya hazırlanıyor. Fabrika, Ferrari'nin üretim kapasitesini mevcut seviyelerden üçte bir oranında artırabilecek bir yapıya sahip olacak.

SINIRLI ÜRETİLECEK

Kaynak, Ferrari'nin gelecekte ikinci bir elektrikli araç modeli üzerinde çalıştığını ve üretim kapasitesini artırmayı düşündüğünü belirtti.

Ancak şirketin herhangi bir model için üretim miktarını belli bir sınırda tutma politikasına sadık kalmayı sürdüreceğini vurguladı.

Tüm bu gelişmeler, otomotiv endüstrisinde elektrikli araç teknolojisinin lüks segmentte nasıl yer edindiğini ve pazar dinamiklerini değiştirdiğini gösteriyor.

Ferrari'nin elektrikli araç stratejisi, hem teknolojik yeniliklere hem de müşteri taleplerine cevap verme konusunda önemli bir adım olarak değerlendiriliyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.