Fitch ve S&P'nin bir kuruluştan daha Türkiye'ye iyi haber: Kredi notu yükseldi

Fitch ve S&P'nin bir kuruluştan daha Türkiye'ye iyi haber: Kredi notu yükseldi
Japon derecelendirme kuruluşu JCR Türkiye'nin kredi görünümünü "negatif"ten "durağan"a yükseltti. Bu gelişme, Türkiye ekonomisine olan güvenin arttığının bir göstergesi olarak değerlendiriliyor.

Fitch ve S&P'nin ardından Japon derecelendirme kuruluşu JCR de Türkiye'nin kredi notunu teyit edip, kredi görünümünü yukarı yönlü revize etti. Kuruluş, Türkiye'nin kredi notunu "BB" olarak korurken, kredi notunun görünümünü "negatif"ten "durağan"a yükseltti.

BELİRSİZLİK AZALDI

JCR'nin açıklamasına göre, yüksek enflasyona rağmen para politikasında faiz oranının artırılmaması yönündeki uygulamanın Haziran 2023'te değiştirilmesiyle birlikte ekonomik belirsizliğin azaldığı vurgulandı. Bu değişiklik, Türkiye'nin ekonomik politikasındaki istikrarı güçlendirdi.

DÖVİZ REZERVLERİNDEKİ DÜŞÜŞ AZALDI

JCR, Türkiye Merkez Bankası'nın sıkı para politikası ve hükümetin mali konsolidasyon politikası sayesinde döviz rezervlerindeki düşüşün azaldığını belirtti. Kurum, bu gelişmelere dayanarak Türkiye'nin kredi notunu değiştirmeden tutarken, kredi görünümünü "negatif"ten "durağan"a yükseltme kararı aldı.

Bu olumlu gelişme, uluslararası derecelendirme kuruluşlarının Türkiye ekonomisine olan güvenini yansıtırken, gelecekteki ekonomik toparlanma için pozitif bir sinyal veriyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.