FTX'de kaybedenlerin yüzü gülecek! Beklenmedik bir dönüşe hazırlanıyor: İşte detaylar..

FTX'de kaybedenlerin yüzü gülecek! Beklenmedik bir dönüşe hazırlanıyor: İşte detaylar..
Çöküşe giden kripto para borsası FTX, piyasada gündem yaratacak bir planla geldi. FTX, neredeyse tüm müşterilerinin alacaklı oldukları parayı geri vereceğini ve bir kısmının bundan da fazlasını alacağını duyurdu.

FTX kripto borsası, Salı günü ABD iflas mahkemesinde sunulan değiştirilmiş bir yeniden düzenleme planı ile alacaklılarına ve müşterilerine ödeme yapmak için hazırlanıyor. Plan, şirketin 14,5 milyar ila 16,3 milyar dolar arasında bir fon ayıracağını öngörüyor.

EK FAİZ ÖDEMELERİNİ DE İÇERİYOR

Reuters'ın haberine göre, Plan, alacakların tamamının ödenmesinin yanı sıra ek faiz ödemelerini de içeriyor ve çoğu alacaklı için faiz oranı %9 olarak belirtildi.

KOLAYLIK SINIFI OLUŞTURUYOR

FTX'nin öne sürdüğü bu plan, düzenlemeler arasında 50 bin dolar veya daha az alacağı olan alacaklılar için bir "kolaylık sınıfı" oluşturuyor. CEO John Ray, hükümet dışı alacaklılar için planın %100 artı faiz iadesini öngören bir 11. bölüm planı olduğunu belirtti. Bu girişim, şirketin daha önce iflas başvurusunda bulunması ve sektördeki müşterilere ve yatırımcılara olası zararları göz önünde bulundurarak dikkat çekiyor.
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.