Gram altın biriktirenler dikkat! Bakan Şimşek: "Vatandaşın menfaatine değil"

Gram altın biriktirenler dikkat! Bakan Şimşek:
Altın yatırımcılarına bu kez uyarı Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'ten geldi. Yapılanların vatandaşın menfaatine olmadığını söyledi. İşte tüm detaylar...

Altın yatırımcılarını yakından ilgilendiren açıklama geldi. Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'ten kritik uyarı yapıldı. Cari açık hedefi ve kaynakların verimli kullanımından bahseden Şimşek, altın ithalatını eleştirmeden geçmedi. İşte tüm detaylar...

BAKAN ŞİMŞEK ALTIN YATIRIMCISINI UYARDI

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, İstanbul'da düzenlenen Türkiye'nin ATM Merkezi-TAM projesi tanıtımında, altın ithalatı konusundaki eleştirilerini dile getirdi. Şimşek, "Çıkar çevreleri memnun değil. Bir metali ülkede olmayan döviz kaynaklarıyla ithal edeceksiniz, bir köşede atıl olarak duracak. Bunun neresi vatandaşın menfaatine?" ifadelerini kullanarak, altın biriktiren vatandaşları uyardı.

Bakan Şimşek'in konuşmasında vurguladığı başlıca noktalar şöyle:

  • Cari Açık Hedefi: Bakan Şimşek, Türkiye'nin cari açık hedefini kalıcı olarak yüzde 2,5'in, hatta yüzde 2'nin altına düşürmeyi amaçladıklarını belirtti.
  • Kaynakların Verimli Kullanımı: Kamu kaynaklarının sınırlı olduğunu vurgulayan Şimşek, bankalara yatırım, istihdam, üretim ve özellikle ihracatı önceliklendirmeleri gerektiğini söyledi. Ayrıca, kaynakların doğru alanlara yönlendirilmesinin önemine değinerek, tasarruf çağrısı yaptı.
  • Altın İthalatı Eleştirisi: Altın ithalatının çıkar çevrelerini memnun etmediğini ve ithal edilen metalin atıl kalmasının ülke ekonomisine zarar vereceğini dile getirdi. Bakan, bu durumun vatandaşların menfaatine olmadığını ifade etti.

Bakan Şimşek'in bu açıklamaları, hükümetin ekonomi politikaları ve sürdürülebilir büyüme stratejileri kapsamında değerlendiriliyor. Altın biriktiren vatandaşların, bu açıklamaları dikkate alarak hareket etmeleri bekleniyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.