İflas kervanına o şirket de katıldı: Avrupa'nın en büyüklerinden biri iflas etti

İflas kervanına o şirket de katıldı: Avrupa'nın en büyüklerinden biri iflas etti
Ekonomik zorluklara dayanamayan şirketler iflasını peş peşe açıklıyor. Bu kez kötü haber Avrupa'nın en büyüklerinden birinden geldi...

Almanya’nın önde gelen tur operatörlerinden biri olan FTI, finansal zorluklarla mücadele edemeyerek iflas başvurusunda bulundu.

FTI, Avrupa'nın en büyük üçüncü tur operatörü olarak biliniyor ve merkezinin Münih'te bulunuyor. Şirket, iflas başvurusunu yerel mahkemeye iletti ve bu süreçte müşterilerinin etkilenmemesi için çeşitli önlemler aldığını açıkladı. Seyahatlerine devam eden müşteriler için bir yardım hattı ve internet sitesi oluşturuldu.

Avrupa'nın üçüncü büyük tur operatörü FTI iflas etti

4 HAZİRAN'DAN İTİBAREN SEYAHAT HİZMETİ SONA ERDİ

Şirket, 4 Haziran’dan itibaren artık seyahat hizmeti sunamayacak. İflastan etkilenen müşterilere para iadesi yapılacağı belirtildi. FTI’nin 11 bin çalışanı bulunuyor ve pandemide Alman hükümetinden 595 milyon euro yardım almıştı.

ABD'li yatırım konsorsiyumu Certares, daha önce FTI'yı 1 Euro’luk sembolik bir bedelle satın almak ve ardından şirkete 125 milyon Euro nakit kaynak sağlamak için bir teklif sunmuştu. Ancak, rekabet kurumunun incelemesi tamamlanmadan FTI'nin kasasındaki para tükenmişti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.