İkinci el araç alım satımında şeffaflık artıyor: Ekim'den itibaren e-Devlet şartı gelecek

İkinci el araç alım satımında şeffaflık artıyor: Ekim'den itibaren e-Devlet şartı gelecek
İkinci el araç piyasasında yeni bir dönem başlıyor. Ekim ayından itibaren, satış ilanları için e-Devlet üzerinden kimlik doğrulaması zorunlu hale geliyor. Yeni düzenlemeyle birlikte, aracını satmak isteyenler, işlemlerini e-Devlet üzerinden yaparak güvenli ve şeffaf bir şekilde satış yapabilecekler.

Ticaret Bakanı Ömer Bolat'ın geçtiğimiz günlerde duyurduğu düzenleme, özellikle otomotiv sektörüyle ilgilenenleri yakından ilgilendiriyor. Ekim ayında yürürlüğe girecek bu uygulama, araç sahiplerine satış ilanlarını e-Devlet üzerinden doğrulatma zorunluluğu getiriyor.

Bu sayede konsinye yöntemiyle satış yapmak isteyenler de e-Devlet aracılığıyla galerilere yetki vermek zorunda kalacaklar.

Thumbs B C 3Dddefd081Ba58B0Bd9203F801190D3A

DOĞRULANMIŞ İLANLAR OCAK 2025'TE TEK SEÇENEK OLACAK

Yeni düzenleme ile ikinci el araçlarını galeri ya da yetkili satıcılar aracılığıyla satışa sunmak isteyenler, işlemlerini e-Devlet üzerinden gerçekleştirecekler. Araç sahipleri, "Araçlarım" bölümünden satışa çıkarmak istedikleri aracı seçerek, ilgili ilan kodunu girip yetkilendirme işlemini tamamlayacaklar.

A-Haber'in haberine göre, yetki verilen satıcılar aracın fiyatı, kilometresi ve hasar durumu gibi bilgileri ilan sitelerine yükleyecekler. İlk aşamada, hem doğrulanmış hem de doğrulanmamış ilanlar online platformlarda yer alacak.

Ancak Ocak 2025 itibarıyla sadece doğrulanmış ilanlar yayımlanacak. Bu düzenleme, ikinci el araç pazarında şeffaflığı artırmayı ve alıcıların güvenli bir şekilde araç satın almalarını sağlamayı amaçlıyor. Yeni uygulama, hem bireysel satıcılar hem de işletmeler için büyük bir değişiklik anlamına gelirken, piyasada güvenilir bilgi paylaşımını ve tüketici güvenini de güçlendirecek.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.