IMF açıkladı: Türkiye'yi desteklemeye yönelik görüşme yok

IMF açıkladı: Türkiye'yi desteklemeye yönelik görüşme yok
Uluslararası Para Fonu (IMF) Avrupa Departmanı Direktörü Alfred Kammer, Türkiye'nin yürürlülükteki reform programını desteklediklerini belirtti ve "Türkiye'yi desteklemeye yönelik herhangi bir IMF programına ilişkin görüşme yok" dedi.

Uluslararası Para Fonu (IMF) Dünya Bankası Bahar Toplantıları kapsamında Avrupa bölgesi ekonomilerine ilişkin basın toplantısı düzenlendi. 
Türkiye ekonomisine ilişkin bir soru üzerine Kammer, geçen yılın ortalarında Türkiye'de bir politika değişikliği gördüklerini, parasal tarafta ciddi bir sıkılaşma ve mali tarafta deprem nedeniyle artan harcamaları karşılamak da dahil olmak üzere mali konsolidasyon olduğunu söyledi. 

'TÜRK EKONOMİSİNE YÖNELİK KIRGINLIKLAR AZALDI'

Kammer, bu politika değişikliklerinin Türk ekonomisinde bazı başarılar getirdiğini vurgulayarak, dezenflasyon sürecinin ise uzun zaman alabileceğini dile getirdi. Ancak bu politika ortamı sayesinde Türk ekonomisine yönelik kırılganlıkların azaldığını ifade etti.

MEHMET ŞİMŞEK İLE GÖRÜŞTÜ

Geçtiğimiz günlerde Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ile görüştüklerini açıklayan Kammer, Şimşek'in reformların uzun vadeli bir program olduğuna dikkat çektiğini ve bu programın devam ettirileceğini aktardı.
Kammer, programın Türkiye'nin kırılganlığını azaltması, enflasyonu zamanla kalıcı bir şekilde düşürmesi ve yatırımlar için gerekli ortamı hazırlamasını beklediğini söyledi. Böylece Türkiye'nin büyüme modelinde bir değişiklik ve büyümenin yeniden dengelenmesi sağlanacağını vurguladı.

YÜRÜRLÜLÜKTEKİ REFORM PROGRAMINI DESTEKLEDİ

Yeni bir IMF programına ihtiyaç olup olmadığı ve bu konuda Türk yetkililerle görüşülüp görüşülmediği sorusuna ise Kammer, öncelikle yürürlülükteki reform programını desteklediklerini ve Türkiye'ye bu programı tavsiye ettiklerini söyledi. Kammer, ardından ''Türkiye'yi desteklemeye yönelik herhangi bir IMF programına ilişkin görüşme yok." şeklinde yanıt verdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.